Mazón exigeix a Sánchez més mèdics per a Atenció Primària en la Comunitat Valenciana

El president del PPCV demana a Puig que la Comunitat se sume al manifest en defensa de l'Atenció Primària subscrit per Galícia, País Basc, Andalusia, Castella i Lleó, Múrcia i Catalunya, entre altres CCAA

Guardar

Reunió de la Comissió del PPCV
Reunió de la Comissió del PPCV

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha exigit al president del Govern, Pedro Sánchez, més mèdics per a Atenció Primària en la Comunitat Valenciana "davant la falta de professionals i el col·lapse del sistema".

Mazón, que s'ha reunit amb la comissió de sanitat del PPCV, ha instat el president de la Generalitat, Ximo Puig, al fet que la Comunitat Valenciana se sume al manifest impulsat per diferents CCAA en defensa de l'Atenció Primària. El text, impulsat per les comunitats de Galícia i País Basc, ha sumat ja les adhesions d'Andalusia, Castella i Lleó, Múrcia i Catalunya, entre altres, i demana al Govern de Sánchez mesures de xoc urgents per a incorporar professionals mèdics als centres de salut. A més, es plantegen propostes com que no queden places MIR vacants o l'ampliació del nombre de places de formació mèdica especialitzada en Medicina de Família i Comunitària.

El president del PPCV ha assenyalat que la Comunitat Valenciana "pateix la falta de professionals i a més retallades per part del Govern de Puig, que trau plans tardans i erronis i tanca centres de salut". Així, Mazón ha afirmat que els governs socialistes "provoquen que els ciutadans visquen en un infern sanitari".

El president del PPCV ha recordat que la falta de professionals "és una de les queixes contínues del Govern de Puig, i ara té l'oportunitat d'exigir-li a Sánchez que esmene aqueix dèficit".

"La Comunitat Valenciana hauria de sumar-se a aquest manifest i exigir a Sánchez que complisca amb les responsabilitats que són pròpies del Govern d'Espanya. Ja està bé de tindre un president de la Generalitat que es queda mut quan ha de reivindicar davant Sánchez. Puig calla en finançament, en aigua, en Rodalia i, si calla també en sanitat, deixarà patent que la seua prioritat són els interessos de partit sobre les necessitats dels valencians", ha assenyalat.

Iniciativa en Les Corts

El president del PPCV ha explicat que el Grup Popular en les Corts ha registrat una iniciativa parlamentària "que recull l'essència del manifest", en el qual s'advoca per la cerca d'un consens entre CCAA i el Ministeri de Sanitat perquè se solucione la situació i ha insistit que si altres regions reclamen a Sánchez "la Comunitat Valenciana no es pot quedar fora".

Així, a més de la cobertura de les places MIR -enguany s'han quedat 200 sense cobrir- i de la formació especialitzada en Medicina de Família i Comunitària, es recull la necessitat que es cree a Espanya l'Especialitat de Medicina d'Urgències i Emergències davant les necessitats del sistema sanitari, així com l'ampliació del nombre de places de formació especialitzada en Medicina de Família i Comunitària i l'acreditació d'unitats docents més flexible i àgil. També se sol·licita la convocatòria de places MIR extraordinàries en l'especialitat de medicina familiar i comunitària.

"La sanitat és la pedra angular d'una societat avançada i, per a garantir el seu bon funcionament i l'atenció adequada als pacients, és necessari partir d'una planificació correcta, una cosa en la qual fallen estrepitosament tant el Govern de Puig com el de Sánchez", ha lamentat.

Destacats