Mazón demana a la comissària europea de seguretat alimentària endurir les sancions per l'entrada il·legal de cítrics

Sol·licita escurçar terminis per a l'engegada del tractament en fred i reforçar les inspeccions en l'entrada de cítrics a la UE

Guardar

El president del PPCV, Carlos Mazón, amb n la Comissària europea de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, i la portaveu del PP en el Parlament Europeu, Dolors Monserrat.
El president del PPCV, Carlos Mazón, amb n la Comissària europea de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, i la portaveu del PP en el Parlament Europeu, Dolors Monserrat.

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha demanat hui "endurir les sancions de la UE als qui incomplisquen amb el protocol del fred i que es reforcen les inspeccions en l'entrada de cítrics a la UE" en la reunió bilateral i monogràfica que ha mantingut amb la Comissària europea de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, al costat de la portaveu del PP en el Parlament Europeu, Dolors Monserrat.

El president dels populars valencians ha insistit a la comissària europea "en la necessària urgència a protegir la taronja valenciana i acurtar els terminis el màxim possible per a l'obligatorietat del tractament en fred per a totes les taronges sud-africanes que entren a Europa" després de l'aprovat la setmana passada pel Comité Permanent Fitosanitari de la UE.

En aquest sentit, Carlos Mazón ha demanat que "s'estudie endurir sancions contra els quals importen il·legalment i que s'activen de manera immediata les labors d'inspecció per a evitar que avancen al màxim el flux de les exportacions en els pròxims dies per a sortejar aqueixa mesura. Cal acurtar els terminis perquè no es pot continuar jugant amb avantatges il·legals".

Mazón ha indicat que "és un pas important per a la protecció dels nostres cítrics, evitar l'extensió de les plagues i la defensa de la qualitat de les nostres fruites i hortalisses entre les quals la taronja té un pes fonamental. Ara, amb aquest tractament en fred s'obliga l'empresa exportadora a aplicar una sèrie de criteris fitosanitaris que asseguren que el producte arriba al país de destinació sense cap mena de plaga".

El líder popular ha demanat "un tractament igualitari de tots els productes, amb les mateixes exigències, amb una igualtat de tracte en els productes agroalimentaris de la nostra Comunitat respecte als de fora d'Europa per a evitar la competència deslleial que afona l'economia valenciana. Nosaltres sempre defensarem els interessos del camp valencià a Brussel·les, davant el govern Sánchez i on faça falta".

També ha traslladat a la comissària europea la situació agònica en què es troba el camp valencià. "La Comunitat lidera l'abandó a nivell europeu de terres cultivades i a aquesta dramàtica situació s'uneixen els problemes d'extensió de plagues sense control, la pujada de costos energètics i tributaris i les retallades d'aigua per a regar".

Finalment, Carlos Mazón, qui assisteix a Rotterdam al Congrés del PP Europeu, ha destacat la bona sintonia amb la comissària "que es reforçarà en el futur".

 

 

Arxivat a:

Destacats