Mazón: "El caos i la incapacitat de Puig per a gestionar estan provocant un infern sanitari a la Comunitat"

El president del PPCV es reuneix amb personal mèdic i la comissió sanitària del PP de la província d'Alacant

Guardar

El president del PPCV, Carlos Mazón
El president del PPCV, Carlos Mazón

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha anunciat hui que "el caos i la incapacitat per a gestionar estan provocant un infern sanitari en la Comunitat".

Mazón ha comparegut en roda de premsa després de reunir-se amb la comissió sanitària del PP de la província d'Alacant i personal mèdic per a analitzar la situació sanitària, on ha assenyalat que "la seua prioritat màxima serà retornar la dignitat a la sanitat pública i resoldre el caos sanitari provocat pel tripartit d'esquerres. El PP reformularà tota la gestió sanitària davant aquest infern i la situació insostenible que pateix la Comunitat Valenciana".

Carlos Mazón ha mostrat la seua preocupació "davant la falta de metges per a atendre els pacients que vindran a les nostres costes. Estem a les portes d'un estiu que serà un drama sanitari per no preveure i cobrir totes les vacances que es produiran. En aquests moments no hi ha un pla de vacances aprovat".

El president popular ha advertit de l'infern sanitari en la Comunitat Valenciana "per la falta d'organització i el caos en la Conselleria. El cessament dels contractes covid des de maig està passant factura especialment en urgències i UCIS i ara arriba l'estiu i el servei públic encara es ressentirà més amb l'obertura de centres de salut en la costa i els reforços de vacances que no es cobriran".

Carlos Mazón ha indicat que "Puig ha abandonat la sanitat pública a la seua sort: l'atenció primària està desbordada amb limitació d'horaris en els centres de salut i falta de personal, serveis desmantellats, tancament d'unitats o amb les llistes d'espera disparades. De fet, el temps per a una primera cita per a l'especialista ha augmentat vint punts respecte a 2019 (12.000 persones més). Ens proposem posar fi a les retallades sanitàries i recuperar els serveis que s'han deixat de prestar".

Mazón ha assenyalat que "la política de retallades sanitàries de la Generalitat posa en greu risc la nostra salut. Hi ha pacients oncològics sense atenció deguda i la salut mental està en precari i sense recursos. És desesperant la impotència davant aquesta situació, no sols dels usuaris sinó també del personal sanitari. De fet, el pes específic de Sanitat en el pressupost ha baixat quatre punts des que governa Puig que ha passat del 32% en 2015 a 28% en 2022".

El líder popular ha afirmat que "aquesta gestió caòtica repercuteix especialment a Alacant, on l'Hospital de Sant Joan i el General són els dos que més demora tenen en llista d'espera a nivell autonòmic, encara que el caos per les retallades és generalitzat. A l'Hospital de la Marina Baixa hi ha acomiadaments de professionals, a l'Hospital de la Vila ja hi ha hagut col·lapse en els ingressos, i en el de Torrevella la reversió ha sigut un desastre i el mes de juliol serà un caos".

"Parlen de la gestió pública, però la realitat és que amb les retallades sanitàries i l'empitjorament de la sanitat pública estan afavorint a la sanitat privada. Gràcies a Puig un de cada cinc valencians ja no confia en la sanitat pública i contracta assegurança privada, un 26% més des de 2015. L'esquerra ha creat un sistema per a rics que són els que li ho poden pagar i els que no poden i s'eternitzen en les cues d'espera", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats