Mazón: "Amb este Consell s'acaba la policia lingüística i la ideologia a les aules"

El president ha valorat la sentència del TSJCV sobre la discriminació a la concertada en les ajudes de reforç escolar en el curs 20-21

Guardar

El president Carlos Mazón durant la seua visita a un centre educatiu
El president Carlos Mazón durant la seua visita a un centre educatiu

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha valorat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) sobre la discriminació a la concertada en les ajudes de reforç escolar en el curs 20-21, afirmant que "és una barbaritat de l'anterior Consell del PSPV, Compromís i Podem".

Mazón ha criticat "la ideologia a les aules del Consell del Botànic i les seqüeles que va tindre" i ha posat el focus "en la discriminació d'alumnes vulnerables entre l'escola concertada i la pública". Així, ha destacat que es tracta d'"una barbaritat ideològica que discrimina entre alumnes de primera i de segona, que trenca la llibertat i l'equitat".

"Ni més ni menys que arribar a discriminar entre alumnes vulnerables per al reforç durant la pandèmia"- ha lamentat el cap de l'executiu valencià- i ha instat els anteriors responsables de la Generalitat a "demanar perdó".

Així mateix, ha mostrat el seu compromís perquè este fet "no torne a ocórrer mai perquè tots els alumnes són iguals". En esta línia, ha emfatitzat que "arriba la llibertat a les aules amb el govern del canvi. S'acaba la policia lingüística i la ideologia a les aules".

Llibertat educativa

Carlos Mazón ha recordat que la política educativa d'este Consell centra els seus esforços a garantir una educació equitativa i inclusiva en la qual impere l'"excel·lència, la qualitat, la llibertat i es reconega l'esforç".

En este sentit, ha esmentat algunes de les mesures del seu Consell com la llibertat d'elecció de centres, la recuperació de 2 hores lectives que es destinen preferentment a llengua estrangera i matemàtiques en l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) i que van ser suprimides pel Botànic, les mesures aprovades ja en la Llei d'Acompanyament que eliminen l'obligació que els alumnes de les zones castellanes cursen en valencià assignatures troncals, o el pla de salut mental en centres educatius, entre altres.

També ha recordat que la Generalitat crearà 300 places d'infermeres escolars per a atendre els menors en els centres educatius de la Comunitat Valenciana de cara al pròxim curs escolar.

Destacats