Educació anuncia la repetició del concurs de trasllats 2022-23 i la paralització del 2023-24

Esta mesura s'aplicarà al concurs de trasllats de Secundària, però no del cos de Mestres

Guardar

Un professor explica en la pissarra davant la mirada d'una alumna
Un professor explica en la pissarra davant la mirada d'una alumna

La Conselleria d'Educació i el Ministeri han arribat a un acord per a repetir, a nivell nacional, el concurs de trasllats de 2022-23 de Secundària i altres cossos arran de les sentències judicials que estimaven que en el concurs nacional no van eixir totes les places disponibles. Una decisió que permetrà que milers de docents puguen canviar de destinació definitiva. Així li ho ha traslladat, este dijous, la direcció general de personal als sindicats.

D'esta manera, no sols es procedirà a la repetició del concurs de trasllats 2022-23 per a Secundària i altres cossos, a partir de la fase de publicació de les vacants provisionals, sinó que a més es paralitza el de 2023-24, quedant anul·lada l'assignació de destinacions definitives.

S'estima que este curs es duplicaran els llocs disponibles fins de Secundària fins a les 6.500 places oferides. No obstant això, continuarà mantenint-se les destinacions del cos de Mestres, ja que la Conselleria entén que l'afectació en la borsa és mínima.

Davant este escenari, la Conselleria d'Educació ha informat que intentarà resoldre primer el concurs de trasllats 2022-23 de Secundària abans de resoldre el de 2023-24 de Secundària i altres cossos, encara que "dependrà de diversos factors".

Des d'ANPE Comunitat Valenciana han volgut recalcar que el concurs de trasllats del cos de Mestres continuarà desenvolupant-se com estava previst i, per tant, no serà necessari que les persones participants realitzen tràmits.

Així, ANPE ha defés que "totes les actuacions es duguen a terme amb les màximes garanties jurídiques, de manera que els drets dels funcionaris participants es vegen lesionats". En eixa línia, ANPE considera que "les decisions judicials han de ser acatades, però al mateix temps que ha de realitzar-se un esforç perquè, una vegada duta a terme la repetició del Concurs de Trasllats 2022-23, es procedisca a l'execució immediata del Concurs de Trasllats del present curs per a evitar que milers de funcionaris hagen de romandre un altre curs en situació de provisionalitat, amb les conseqüències que això comporta per a l'estabilitat de les plantilles dels centres".

Així mateix, ha exigit que es dispose "dels mitjans humans i materials necessaris tant per part de la Conselleria com per part del Ministeri per a poder dur a terme els concursos de tots dos cursos fins a esgotar totes les possibilitats marcades pel calendari d'organització del següent curs".

Destacats