Mazón anuncia que el PP estudia recórrer al Constitucional el decret del Consell

"És un decret sense habilitació legal de mesures extraordinàries i d'urgent necessitat", assegura

Guardar

El president del PPCV, Carlos Mazón
El president del PPCV, Carlos Mazón

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha anunciat hui que el PP estudia recórrer al Constitucional el decret llei de mesures urgents del Consell perquè "se salta el tràmit parlamentari sense justificació, intenta colar qüestions que res tenen a veure amb mesures anticrisi i, a més, la mateixa Advocacia ha posat objeccions legals".

El president del PPCV ha indicat en una roda de premsa acompanyat de la secretària general del PPCV, María José Catalá, que "el decret és un engany als ciutadans als quals perjudica. No ajuda a arribar a fi de mes a famílies i empreses i tracta de blanquejar una política que fa aigües per tots costats".

En aquest sentit, Mazón ha anunciat que "des de les Corts sol·licitarem el nou informe dels serveis jurídics de la Generalitat sobre aquest decret i estudiar-lo per a analitzar la possible inconstitucional del seu contingut. Per a parlar de la memòria històrica o de nous quiosquets hi ha un canal legal, per a això estan els pressupostos de la Generalitat".

"Si s'adopten mesures contra una crisi energètica per a saltar-se el tràmit parlamentari ha d'estar justificat. Fa falta rigor legal. Intenten colar de sotamà situacions negatives que no s'ajusten a llei. Fins a la mateixa portaveu de la Generalitat ha reconegut que estava mal tramitat, mal treballat i mal plantejat", ha afirmat.

"Aquest decret -ha continuat- és el reconeixement d'un fracàs. La Comunitat Valenciana és l'última a prendre mesures. El Consell de Puig s'està carregant les classes mitjanes en la Comunitat Valenciana, i s'està negant a rebaixar els impostos com a mínim a les rendes més baixes. Després d'aquestes mesures continuarem pagant màxims històrics en la factura de la llum i el gas, les rendes més baixes continuaran tenint la pressió fiscal més alta d'Espanya juntament amb Catalunya, continuarem pagant més per la gasolina i els més vulnerables continuaran tenint més problemes pel col·lapse absolut del sistema social i el fracàs de l'escut social amb la renda valenciana d'inclusió".

Mazón ha assenyalat que "les mesures legislatives del tripartit en la Comunitat són un cúmul de despropòsits, un darrere d'un altre, en els quals es detecta una fi de cicle i la falta de capacitat de gestionar, de treballar, i d'estar al servei dels ciutadans".

El president popular ha assenyalat que "des del PPCV posem damunt de la taula les nostres propostes amb mesures molt concretes de reducció d'impostos sobretot per a les rendes més baixes i que, almenys, retornen a les famílies i empreses els excedents de recaptació que està tenint la Generalitat".

Mazón ha assenyalat que "l'últim decrete- llei aprovat després d'una sèrie de despropòsits legals qüestionats per la mateixa Advocacia demostra falta de ganes o la falta de capacitat de treballar de manera adequada i amb el mínim respecte a la llei. És un fracàs general en el qual reconeixen tot el que no s'ha fet. Volen esmenar per la porta de darrere tot el que ha fet malament i és fals fins al mateix títol fent referència a la guerra d'Ucraïna, com si fora la causant de la bretxa social, la pobresa o la inflació que estava ja abans".

Sense habilitació legal

"És un decret que no té una habilitació legal de mesures extraordinàries i d'urgent necessitat. Ens preguntem què té a veure amb la guerra o la situació de necessitat de les famílies la modificació de la llei de publicitat institucional, la creació de nous quiosquets com l'Agència valenciana de control Alimentari o qualificar d'interés general els hospitals de campanya", ha afegit.

Carlos Mazón ha manifestat que "el reconeixement del fracàs comença amb les mesures que se citen. Es parla d'aconseguir la sobirania energètica quan té una mitjana de tres anys en llista d'espera per a aconseguir una llicència d'energia renovables, en set anys de govern sol ha augmentat un 4% la nostra capacitat d'autonomia verda o quan en el pressupost de pobresa energètica hi ha zero euros per part de la Generalitat".

El president popular ha indicat que "no es fa cap esment a reduir la despesa pública o la gran quantitat d'assessors. No hi ha esment a la renda valenciana d'inclusió que és gravíssim que no s'actualitze amb l'actual salari mínim professional. Tampoc fa esment a la disminució de les taxes de la Comunitat. Han augmentat un 46% les taxes, però ara diuen que les rebaixaran un 10%, però són només anuncis. Nosaltres demanem la suspensió total de les taxes que afecten els sectors més afectats".

Catalá: comissió investigació abuse de menors

Per part seua, la síndica del Grup Popular en les Corts, María José Catalá, ha anunciat que "per al pròxim ple de les Corts "sol·licitem la creació de la comissió d'investigació sobre els abusos de menors tutelats i la responsabilitat que té la Conselleria d'Oltra en la gestió corresponent d'aquestes qüestions. Interpel·larem al Consell perquè pensem que hi ha una falta de claredat i una postura dispar en la implantació de la taxa Turística i per a nosaltres és necessària la claredat en aquest extrem. Demanarem explicacions sobre si ja s'ha personat l'Advocacia de la Generalitat València o no i en aqueix sentit, quan el farà en el procediment pel qual declararà el germà del President com imputat".

Arxivat a:

Destacats