Mata (PSPV) diu que "la relació amb el port no és blanca o negra" i tots els agents han de ser "moderats"

Guardar

mata
mata

El sotssecretari general del PSPV i portaveu socialista en Les Corts, Manolo Mata, ha afirmat aquest dimarts que "la vida no és blanca o negra i la relació amb el port no és blanca o negra", per la qual cosa tots els agents "han de ser moderats i no espantar els possibles inversors" perquè es pot apostar per una ciutat "sostenible, diversa i plural" que recolze una activitat econòmica "sense destrossar el medi ambient".

Així s'ha pronunciat Mata en ser preguntat sobre la seua opinió respecte a la petició de paralització de l'ampliació nord del Port de València --la construcció del qual ha sigut adjudicada al gegant navilier suís MSC-- fins que el Ministeri de Transició Ecològica elabore una nova Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) sobre el projecte que aclarisca si aquest és "viable" i "compatible" amb la sostenibilitat mediambiental, com ha demanat Compromís.

Mata ha ressaltat que el dic d'abric ja està acabat i no sap si ara toca o no realitzar una nova DIA, una qüestió que hauran de veure els tècnics, però ha recordat que l'ampliació efectiva ja té els informes mediambientals de l'Ajuntament de València i la Generalitat.

Ha ressaltat que cal parlar d'aquest tema de debò i això suposa "no posar condicions". "Estem en una nova situació de veure com les coses són sostenibles i també respectar les actuacions que s'han fet en aqueixa aposta pel futur. Hi ha molt de debat i condicionar a una nova DIA del Ministeri sobre l'abric no és una qüestió pacífica, hi ha gent que vol i gent que diu que com està acabat és innecessària", ha indicat.

Ha subratllat que és un tema "tècnic, no de voluntarisme polític ni de bonisme, és una qüestió molt complicada i condicionar a una nova DIA i paralitzar l'ampliació no és una postura adequada". Per a Mata, "cal valorar-ho tot i veure si el propi port, que té els seus propis tècnics, considera que el que va dins de l'abric, que està acabat, mereix una nova DIA".

Ha incidit en què el port de València és "estratègic" i si no ho és poden ser-ho el de Tarragona o el d'Algesires i el propi alcalde de Cadis, José María González 'Kichi', "defensa l'economia de la ciutat".

Per al dirigent socialista, el problema amb el port de València és que "té un deute històric de quan es va menjar la platja de Natzaret" i "no l'ha pagada mai", però ha subratllat que "s'està actualitzant" i, per exemple, preveu una subestació elèctrica a la qual puguen connectar-se creuers, evitant que hagen de funcionar amb gasoil mentre estiguen atracats, una cosa molt important" a nivell mediambiental.

Arxivat a:

Destacats