Mata: "La Llei Celaá deixa enrere un model educatiu dissenyat per a privilegiats i ajudarà a construir un món més igualitari"

El sindic del PSPV-PSOE, Manolo Mata, lamenta que el PP prefiera "mentir y dividir, en lugar de analizar y unir"

Guardar

mata corts
mata corts

El síndic del PSPV-PSOE a les Corts, Manolo Mata, ha recordat jui que amb l'aprovació de la Llei Celaá "Espanya deixa enrere un model educatiu dissenyat per a privilegiats però pagat amb fons públics" i que amb ella "s'ajudarà a construir un món millor amb nens i nenes més lliures, intel·ligents i iguals". Així s'ha pronunciat Mata, després de les declaracions de la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, en les quals ha criticat el nou model educatiu.

En aquest sentit, el diputat socialista ha lamentat que "el Partit Popular ha decidit confrontar en comptes d'aportar, mentir en comptes d'analitzar i dividir en comptes d'unir", al mateix temps que ha insistit que amb la nova llei educativa "no es perdrà el castellà ni s'eliminarà la religió de les escoles, ni desapareixerà l'escola concertada". "L'escola concertada és un dels pilars sobre els quals s'està assentant l'educació pública, el que s'eliminen són les mal anomenades quotes voluntàries que excloïen a molta població de poder accedir a aquests centres" ha assenyalat.

A més, Mata ha afirmat que amb la Llei Celaá no s'elimina la segregació a les escoles: "El que vulga manar als seus fills a col·legis segregats, el que cree en mons i universos masculins diferents dels femenins i vulguen vulnerar la igualtat, sempre tindran el dret de poder finançar aquest disbarat i acudir a les escoles privades".

Finalment, el portaveu socialista ha celebrat que amb aquesta nova normativa "les comunitats autònomes que tenim la sort de ser bilingües podrem aspirar al trilingüisme dels nostres xiquets i xiquetes: amb l'anglés, el valencià i el castellà".

Arxivat a:

Destacats