Mata demana a Bonig que "no exercisca el trumpisme pandèmic. Les mesures Puig estan avalades per científics i experts"

El síndic del PSPV-PSOE a les Corts Valencianes considera que "no es pot consentir que el primer partit de l'oposició desconfie de la seua administració, del funcionariat, les persones expertes i el criteri científic"

Guardar

mata
mata

El síndic del PSPV-PSOE en les Corts Valencianes, Manolo Mata, ha instat a la síndica del grup popular, Isabel Bonig, a "deixar d'exercir el trumpisme pandèmic", i ha assegurat que "les mesures que està prenent el Consell de Ximo Puig per a evitar la propagació del virus estan meditades, estudiades, valorades i avalades pel criteri científic i per les persones que assessoren el govern en matèria d'epidemiologia i salut pública". Així ho ha manifestat en resposta a les declaracions de Bonig, a qui ha demanat "responsabilitat i que es deixe d'ocurrències".

"No es pot consentir que el primer partit de l'oposició desconfie de la seua administració, dels funcionaris i funcionàries, de les persones expertes i del criteri científic, que és el que va marcant la ruta", ha considerat Mata, que ha explicat que, encara que la pandèmia en la Comunitat "es troba en una situació complicada", les mesures que es prenen "necessiten uns dies per a poder avaluar el seu resultat". En aquest sentit, ha destacat que "més altes hospitalàries que nous ingressos" i ha assegurat que "es continua treballant com el primer dia des del rigor i la serietat per a reduir la pressió hospitalària i la incidència del virus".

Així mateix, el també sotssecretari general del PSPV-PSOE ha recordat a la dirigent popular que "no hi ha ningú que defense els tests massius". "Els països que els feien, com Alemanya, han deixat de fer-los, i fins i tot l'OMS parla que és un dispendi de recursos que seran necessaris per a mantenir la traçabilitat", ha ressaltat. Enfront d'aquest model, ha subratllat "l'aposta coordinada del Govern d'Espanya i del Consell de Ximo Puig pel reforç del sistema sanitari per a fer front al virus, amb l'anunci ahir de les 10.000 places de MIR, Infermeria o Farmàcia per part del Govern central o els 2.031 rastrejadors amb els quals ja compta la Comunitat Valenciana". "Cal valorar la responsabilitat del poble valencià, que cada dia acata les normes i compleix les disposicions que pren el Consell en nom de la seguretat sanitària", ha manifestat Mata. "A aquest govern mai li tremolarà el pols a adoptar més mesures, però el farà si és necessari i si així ho recomanen els científics, com ha de ser", ha conclòs.

Destacats