Mata deixa també la sotssecretaria general del PSPV

Guardar

El president de la Generalitat, Ximo Puig  i el portaveu socialista en Les Corts, Manolo Mata
El president de la Generalitat, Ximo Puig i el portaveu socialista en Les Corts, Manolo Mata

Manolo Mata ha decidit deixar també la sotssecretaria general del PSPV després de formalitzar aquest divendres la seua renúncia al càrrec de portaveu socialista en Les Corts i a l'escó de diputat, alguna cosa que va anunciar fa uns dies per a centrar-se en la defensa del suposat capitost del cas Assut, l'empresari Jaume Febrer.

Segons fonts socialistes, l'eixida del partit és una decisió que ha adoptat fa unes hores en una reunió a petició del president de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, en la qual tots dos han valorat la situació. Després d'una reflexió conjunta, Mata ha optat per deixar també la sotssecretaria general.

Des del partit expliquen que el fins ara 'número dos' ja havia posat sobre la taula aquesta possibilitat i que de moment no està prevista l'entrada d'un nou càrrec, ja que les seues competències les podria assumir un altre representant socialista.

Dissabte passat, en ple acte de celebració del Dia de Les Corts, Mata va anunciar que el d'aquesta setmana seria el seu últim ple i va recordar que va advertir fa mesos que prendria una decisió quan s'alçara el secret de sumari d'Assut sobre el seu paper d'advocat de Febrer. Aquest empresari és el suposat capitost d'un cas que afecta càrrecs del PP i del PSPV per presumptes 'mossegades' a l'Ajuntament de València quan governava Rita Barberá.

Llavors, Manolo Mata va dir que era una decisió meditada perquè veia "molt complicat" compaginar els dos papers, encara que va recalcar: "Advocat i socialista seré fins que em muira".

Destacats