Mata: "Cadascuna de les decisions d'ocupació de Puig i Sánchez han sigut revolucionàries"

Guardar

El síndic del PSPV, Manolo Mata
El síndic del PSPV, Manolo Mata

El sotssecretari general del PSPV-PSOE i síndic del Grup Socialista en Les Corts Valencianes, Manolo Mata, ha destacat hui que "cadascuna de les decisions que han adoptat el Consell de Ximo Puig i el Govern de Pedro Sánchez han sigut revolucionàries". Així ho ha manifestat durant la clausura de la segona jornada de l'Escola d'Hivern organitzada pel PSPV-PSOE, que ha comptat hui també amb la participació, en diferents taules de debat, de la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, els secretaris generals d'UGT-PV i CCOO-PV, Ismael Sáez i Ana García, el president de la CEV, Salvador Navarro, i el secretari general de Joventuts Socialistes d'Espanya, Víctor Camino, entre altres.

"Hem de ser conscients que és el Partit Socialista el que lidera la lluita contra la pobresa i la desigualtat", ha considerat Mata, que ha afegit que el socialisme està centrat en "crear les condicions per a aconseguir el que diu el lema de les jornades, treballar bé per a viure millor". En aquest sentit, ha assenyalat com "el més evident dels últims temps" la "liquidació del neoliberalisme que promulgava que calia desregularitzar, desprotegir i aniquilar el sistema públic tot el que poguérem". "Ara, en canvi, tothom accepta que els estats són mecanismes d'ajudar, que la Renda Valenciana d'Inclusió o el Salari Mínim Interprofessional són necessaris", ha afegit. El síndic socialista ha afirmat així mateix que la gestió que el Consell de Ximo Puig ha fet durant la pandèmia ha sigut "revolucionària" i ha agraït la labor de "tot un ventall de socialistes, dones i homes que han tingut sobre la seua esquena la responsabilitat de resistir enfront del virus".

Per part seua, la ministra de Ciència i Innovació i secretària de Ciència, Investigació i Universitats de la Comissió Executiva Federal del PSOE, Diana Morant, ha destacat que "el Consell de Ximo Puig ha enfrontat aquestes dues legislatures amb la clara decisió que la innovació serà una de les fórmules per a encertar en el futur". "El president Ximo Puig s'ha marcat com a objectiu la reindustrialització, la millora dels sectors productius i l'acompanyament a les empreses", ha subratllat. En aquest sentit, ha afegit que "no hi ha res que genere més igualtat en la vida de les persones que tindre una ocupació de qualitat"." Per a crear una ocupació i futur necessitem la fórmula del coneixement, la investigació i la translació als mercats laborals mitjançant la innovació", ha conclòs.

Quant a la taula sobre Ocupació i Diàleg Social, el president de la CEV, Salvador Navarro, ha agraït "el paper del president Ximo Puig, que sempre ha tingut la voluntat i la bandera del diàleg social". Així mateix, ha posat en valor "l'important plantejament d'ajudes" que es va dur a terme a l'inici de la pandèmia, alguna cosa que "va servir perquè el Govern es fixara en aquesta Comunitat". Per part seua, el secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez, ha assenyalat l'acord Alcem-nos, del qual ha subratllat que "el major valor és que és l'acord entre empresaris i sindicats en un moment complex, no sols des del punt de vista de la pandèmia, sinó també de la correlació de forces i la crispació política". "Assenyala la sensatesa al PP, a Ciutadans, als quals juguen al 'com pitjor, millor'. Així s'ha expressat també la secretària general de CCOO-PV, Ana García, que ha destacat que aquest Consell "ha començat a fer un altre tipus de polítiques, que posen a les persones en el centre". "Tant a nivell estatal com a nivell valencià, el diàleg social s'ha intensificat: el demostren escut social en plena pandèmia, la reforma laboral, la reforma de les pensions...", ha afegit.

Destacats