Mas, sobre com afrontar els pressupostos autonòmics: "Les coses que funcionen no han de canviar"

La vicepresidenta anuncia una pròxima reunió amb Arcadi España, conseller d'Hisenda i Model Econòmic

Guardar

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas
La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas

La vicepresidenta i portaveu del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha comparegut aquest matí en roda de premsa després del Ple del Consell. Durant la seua compareixença, Mas ha valorat la reunió que ha mantingut aquesta setmana amb el president de la Generalitat Ximo Puig, en la qual "hem acostat postures i hem parlat amb total normalitat dels mesos que queden per a acabar la legislatura".

En aquest sentit, ha incidit en la necessitat de millorar la coordinació interna del Consell, exemplificant "coses senzilles com que les discrepàncies mínimes que apareixen en els debats no es plantegen com un escenari de conflicte o batalla permanent".

Respecte als futurs pressupostos autonòmics de 2023, els últims de la present legislatura, la vicepresidenta ha incidit en què "les coses que funcionen bé s'han de repetir amb l'absoluta normalitat del qual governa en un govern de coalició i ha d'intercanviar parers i opinions i establir de manera conjunta, en un escenari de codecisió, una de les coses més importants com són els pressupostos".

En aquest sentit, mostra la seua postura favorable al fet que cada conseller i consellera plasme les seues necessitats enfront d'un possible model tancat elaborat per la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, que encapçala Arcadi España, amb el qual ha anunciat que mantindrà una reunió en els pròxims dies.

"Les coses que funcionen no s'han de canviar", ha insistit sobre aquest tema, recordant que aquests comptes públics "es perfilen amb la normalitat absoluta" d'un govern de tres partits que ha de tindre un únic pressupost. "No veig la revolució en què diferents persones del govern s'asseguen a parlar sobre les prioritats per a 2023 i com s'han de plasmar en els pressupostos. Sobretot davant un any com el que tenim per davant amb la inflació, el preu de la gasolina, del lloguer...".

Per això, ha reiterat que "aquest govern ha d'estar a l'altura de la situació i donar certeses i estabilitat a la ciutadania". "En la reunió hem acordat tindre uns pressupostos que donen resposta a les emergències socials que ara mateix tenim en la nostra societat. A partir d'ací hem de concretar com iniciem el procediment. El model de l'any passat va funcionar i no hauríem de canviar o canviar sols matisos", ha finalitzat.

Destacats