Mas: "Les dones joves podem exercir les nostres responsabilitats en política sense cap tipus de tutela"

Quan s'acaben de complir dos mesos de la seua arribada al Consell, Mas valora aquest període com "molt intens, de poc descans i molts maldecaps"

Guardar

La vicepresidenta, portaveu i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat valenciana, Aitana Mas
La vicepresidenta, portaveu i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat valenciana, Aitana Mas

"Les dones joves podem exercir les nostres responsabilitats en política sense cap mena de tutela". Frase d'Aitana Mas, que als seus 32 anys va assumir al juliol la vicepresidència, càrrec de portaveu de la Generalitat i conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives després de la dimissió de Mónica Oltra. Preguntada per aquesta circumstància i que se li continue qualificant de la "successora de", respon: "A vegades em pregunte: si fora un home i substituïra a un home, seria el mateix titular?".

Així ha reflexionat Mas durant una entrevista amb Europa Press, en la qual ha argumentat que aquest tipus d'apel·latius és una cosa contra la qual ha de "combatre". "A més, crec que és una manera despectiva de dirigir-se cap a mi. Tinc un nom i acompliment el meu càrrec de la millor manera que sé. Podrà agradar més o menys, però crec que en una certa manera, eixe respecte institucional també hauria d'existir", ha agregat.

Mas, que anteriorment va ser directora general de Transparència i portaveu adjunta de Compromís en Les Corts, s'ha plantejat a vegades si el fet de ser dona i jove "li ha penalitzat". "Precisament eixe és un dels problemes que hem de superar com a societat", ha afegit.

La vicepresidenta ha apuntat que no el molesta que es referisquen a la seua edat, però ha considerat que és "un reflex que encara no hem transitat des d'eixa mentalitat que la persona que ostenta un càrrec en una institució ha de ser algú de quaranta i llargs per a dalt". "Una persona jove també té dret i pot exercir una vicepresidència o una conselleria sense que això supose una notícia"., ha agregat.

Quan s'acaben de complir dos mesos de la seua arribada al Consell, Mas valora aquest període com "molt intens, de poc descans i molts maldecaps". I és que Igualtat i Polítiques Inclusives és una àrea "molt exigent, amb moltíssims detalls i moltíssima informació", per la qual cosa s'ha ocupat de "posar-se al dia de les particularitats o singularitats de cadascuna de les direccions generals".

PERFIL PROPI

Preguntada sobre els canvis que haja pogut aplicar i si ha pogut marcar ja "perfil propi", Mas ha destacat dues qüestions: la seua joventut i el seu defensa de la vertebració territorial. No obstant això, ha assenyalat que en la Conselleria en els últims anys s'han produït canvis de 180 graus, que "falta que s'arrelen a la societat" i que "tot el Govern s'impregne d'ells".

"Crec que seria imprudent per part meua dir que vinc ací a fer la revolució de no se sap bé què. Hi ha un treball que ha costat molt de temps i moltíssim esforç de moltes persones i que està donant els seus fruits ara", ha agregat. Per això, ha advocat per "donar suport a eixe treball i veure si el podem millorar en certa manera".

Respecte a la vertebració territorial, Mas (de Crevillent) ha assenyalat que "s'ha fet molt" en els últims anys, però considera que encara hi ha una llunyania amb les comarques del sud i el nord i que València és un "epicentre". "A vegades dic que sembla que hi haja més distància de València a Crevillent que de Crevillent a València", ha fet broma.

COMISSIÓ DE PRESSUPOSTOS

Respecte a la negociació pressupostària, Mas ha indicat que sí que hi haurà "comissió política" com l'any passat i que en el Seminari de la setmana vinent es parlarà "de manera global" del final de la legislatura.

En concret, ha indicat que s'estan acabant de perfilar les propostes que portarà Igualtat a la cita, que se celebrarà entre Alcoi i Vall d'Ebo (la zona afectada per l'incendi). No obstant això, ha destacat que cal ficar "cinquena o sisena marxa" amb el Pla Convivint, d'infrastructures de serveis socials.

Mas ha destacat també les "bones relacions" dins del Consell i ha negat que "no es puga parlar". "És totalment contrari a la realitat, crec que en Les Corts hi ha molt bon rotllo, però hi ha unes molt bones relacions en el Govern".

Arxivat a:

Destacats