María José Catalá, alcaldessa de València en minoria

Catalá ha sigut elegida alcaldessa de València amb el suport dels 13 regidors del PP i sense els suports de Vox

Guardar

María José Catalá, alcaldessa de València
María José Catalá, alcaldessa de València

María José Catalá, candidata del Partit Popular a l'Alcaldia de València i guanyadora de les eleccions municipals del 28 de maig, ha sigut proclamada alcaldessa de la ciutat en el ple de constitució de la nova corporació local celebrat aquest dissabte. Catalá ha obtingut la designació amb majoria simple gràcies als vots dels 13 regidors de la seua formació, ja que els quatre edils de Vox han decidit fer costat al seu propi candidat.

Així, amb els vots únicament del Partit Popular, María José Catalá ha obtingut el suport de 13 dels 33 regidors de l'Ajuntament, la qual cosa li confereix majoria simple en la nova corporació, ja que no ha comptat amb el suport de la ultradreta.

Els representants dels altres grups municipals, incloent-hi Compromís, PSPV i Vox, van votar pels seus respectius candidats, Joan Ribó, Sandra Gómez i José Manuel Badenas, respectivament.

En l'acte de traspàs de poders, Joan Ribó, alcalde sortint, ha entregat a Catalá la vara de comandament que l'acredita com a primera edil de la capital del Túria, en contraposició de l'escenografia utilitzada en el seu moment pel propi Ribó, que tant en 2015 com en 2019, va decidir prescindir d'aquest símbol d'autoritat, considerant que no s'identificava amb ell i que no era necessari per a exercir el seu càrrec.

María José Catalá ha jurat el càrrec seguint la fórmula habitual, en castellà, i s'ha compromés a complir les seues obligacions com a alcaldessa amb "consciència i honor", respectant al Rei i guardant la Constitució i l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana.

El resultat de la votació i la declaració de Catalá com a alcaldessa novament han sigut rebuts amb aplaudiments tant en l'hemicicle municipal com en el Saló de Cristall de l'Ajuntament, on alguns convidats han estat presenciant la sessió d'investidura.

Destacats