Baixada d'impostos, pla de neteja i seguretat i denominació bilingüe de València, primeres mesures de Catalá com a alcaldessa

Catalá, durant la seua investidura com a alcaldessa: "València està per damunt de tot i de tots"

Guardar

L'alcaldessa de València, María José Catalá (PP), durant la sessió de constitució de l'Ajuntament. Imatge de Rober Solsona
L'alcaldessa de València, María José Catalá (PP), durant la sessió de constitució de l'Ajuntament. Imatge de Rober Solsona

María José Catalá, la nova alcaldessa de València, ha realitzat el seu discurs d'investidura ressaltant l'honor que suposa per a ella assumir el càrrec i el seu compromís de treballar per a recuperar la llum i l'esplendor de la ciutat en els pròxims anys. En el seu discurs, Catalá ha esmentat la importància de València com a referent cultural del Mediterrani i ha destacat el seu compromís de serenitat, sensatesa i cordialitat en la gestió municipal.

L'alcaldessa ha anunciat la seua ferma intenció de no defraudar als valencians i de fer-los sentir orgullosos de la seua ciutat i del seu rumb. Ha emfatitzat que València està per damunt d'ideologies i sigles, i ha mostrat el seu respecte i agraïment als alcaldes que la van precedir.

Entre les primeres mesures que es duran a terme, Catalá ha esmentat la reducció d'impostos en més de 67 milions d'euros per als valencians i valencianes, a través de la disminució de l'IBI i les taxes municipals, així com la bonificació del 95% de la plusvàlua en herències i transmissió de negocis familiars.

En matèria de neteja, s'implementarà un pla efectiu que abaste cada carrer, zona verda i infantil dels barris. També es buscarà recuperar la policia de barri, lluitar contra l'ocupació il·legal i augmentar la plantilla d'agents mitjançant convocatòries d'oposicions.

Quant a la mobilitat, es prioritzarà l'enfocament tècnic, professional i de seguretat, amb l'objectiu de fer de València una ciutat amable i còmoda, amb un bon transport públic i alternatives al vehicle privat.

En l'àmbit social, es reforçaran les polítiques dirigides a reduir i previndre l'exclusió social, en col·laboració amb entitats socials. Així mateix, s'implementarà un pla de xoc per a agilitzar les llicències i simplificar els tràmits administratius per als emprenedors. A més, s'impulsarà la denominació bilingüe de la ciutat.

L'alcaldessa també ha assenyalat la importància de la construcció d'habitatges públics, l'atenció a les persones majors i la promoció de la natalitat i la família mitjançant bonificacions i ajudes.

Reptes de futur

Quant als reptes per als pròxims anys, Catalá ha esmentat el repte demogràfic, la sostenibilitat, la innovació, l'economia, l'ocupació, la cultura i la convivència. També s'ha compromés a protegir els senyals d'identitat de València i a impulsar projectes com La Marina i l'ampliació del Port de València.

L'alcaldessa ha destacat la importància d'un lideratge ferm perquè València recupere el seu protagonisme a Espanya i ha assegurat que treballarà des del diàleg i la proximitat, amb un full de ruta clar i un compromís absolut amb la ciutat.

Amb aquest discurs d'investidura, María José Catalá ha deixat clar el seu compromís de treballar pel benestar dels valencians i d'impulsar el desenvolupament i el progrés de la ciutat en els pròxims anys.

Destacats