Mamen Peris serà la nova síndica de Ciutadans en Les Corts

Guardar

La diputada de Ciutadans, Mamen Peris
La diputada de Ciutadans, Mamen Peris

La fins ara portaveu adjunta de Ciutadans en Les Corts, Mamen Peris, passarà a ser la nova síndica de la formació, a penes una setmana després de la marxa de Ruth Merino.

Peris ha sigut triada aquest dimecres en una reunió del grup parlamentari a la qual ha acudit també el coordinador nacional del partit, Carlos Pérez-Nievas.

En declaracions als mitjans, la nova síndica ha mostrat el seu "honor" per assumir el càrrec i ha defensat que "tothom és necessari" en Cs. "Som un grup de talent i professionalitat", ha asseverat.

La parlamentària va ser triada en 2019 per la circumscripció de València i ha portat durant aquesta legislatura qüestions relacionades amb infraestructures i habitatge. És l'única integrant del grup parlamentari que forma part de l'Executiva de Ciutadans després de la refundació i ha assumit el càrrec de secretària nacional d'Acció Electoral.

Peris debutarà com a síndica en la sessió de control al president de la Generalitat, Ximo Puig, de la setmana vinent, que se celebrarà el dimecres 25.

Els portaveus adjunts seran Merche Ventura, que ja exercia en aquest lloc, i un diputat d'Alacant que decidiran els sis parlamentaris d'aquesta província en els pròxims dies.

ANIRÀ A PRIMÀRIES

D'altra banda, Mamen Peris ha confirmat que optarà a les primàries de Cs per a ser candidata a la Presidència de la Generalitat en les eleccions de maig. L'altre aspirant és José Manuel Baena, qui es va postular a ser mesos.

En les seues primeres declaracions com a portaveu, Peris ha destacat que "és un honor i el primer pas de la nova etapa de CS". Ha tingut paraules d'agraïment per als seus companys del grup parlamentari, que l'han triada per assentiment i sense oposició: "Compte amb el millor equip, sense vosaltres no soc ningú, continuem treballant i ens necessitem a tots ací".

"Eixim amb molta força a defensar un espai liberal propi", ha explicat la nova síndica de CS, qui ha avançat que "a partir de la setmana vinent obrirà el Parlament a tots els alcaldes i regidors que ho desitgen per a treballar amb ells braç a braç".

Per part seua, el coordinador nacional de Ciutadans, Carlos Pérez-Nievas, ha destacat el "consens" i la "facilitat" amb la qual el grup parlamentari ha triat a Mamen Peris com a nova síndica i ha explicat que en la primera setmana de febrer s'iniciarà el procés de primàries per a l'elecció del candidat de CS a la presidència de la Generalitat.

Arxivat a:

Destacats