Mamen Peris (Ciutadans) exigeix un augment de les places de medicina geriátrica

Guardar

La presidenta de CS en la Comunitat Valenciana i síndica en Les Corts, Mamen Peris, en la reunió amb el Consell Valencià de Persones Majors
La presidenta de CS en la Comunitat Valenciana i síndica en Les Corts, Mamen Peris, en la reunió amb el Consell Valencià de Persones Majors

La presidenta de CS en la Comunitat Valenciana i síndica en Les Corts, Mamen Peris, ha mantingut una reunió amb el president del Consell Valencià de Persones Majors, Miguel Jordá, per a atendre les propostes del col·lectiu i ha exigit un “augment de les places de medicina geriàtrica i així ajudar al col·lapse sanitari en persones majors”.

La també candidata de CS a la Presidència de la Generalitat Valenciana ha rebut i conversat amb els membres del consell i ha posat sobre la taula “les seues propostes per a millorar la qualitat de vida de les persones majors”. “Proposicions que abasten millores a implementar en l'àmbit sanitari, educatiu, de l'accessibilitat, habitatge, medi ambient, el lúdic, així com l'imperatiu que suposa combatre la bretxa digital”, ha afegit Mamen Peris. Una de les mesures que des de CS s'ha destacat, ha sigut “incloure un sistema de telemedicina”. “Considerem imprescindible atendre dins del termini i en la forma escaient els nostres majors”, ha explicat la síndica de CS.

Per a Mamen Peris, “és important reduir les llistes d'espera, ja que els nostres majors no poden esperar”. En aquest sentit, s'ha defensat “l'autoconcert amb la sanitat privada, per a desembossar l'espera”. “És absolutament enriquidor mantindre aquest tipus de trobades que ens acosten encara més a la realitat de les persones majors, elles que sempre van ser ací per a nosaltres. Ara ens toca ser ací per a elles. Fomentar polítiques que acaben amb el llast de la bretxa digital que els incomunica i apostar per sistemes que impedisquen la soledat no desitjada, apostant per la formació i l'ús de les tecnologies de la informació”, ha subratllat.

Així mateix, tant la síndica com el president del Consell han posat l'accent a apostar per una sanitat pública de qualitat, la inversió en l'atenció primària i primerenca i en la salut mental. “La pandèmia va traure a la llum les deficiències del nostre sistema sanitari, un sistema llastrat per la gestió del tradicional bipartidisme. Personal sanitari vilipendiat, usuaris desatesos i material i infraestructures insuficients. Els uns i els altres i la casa sense agranar. CS és més necessari que mai”, ha manifestat la líder liberal, qui ha insistit en propostes de CS com “l'increment de la infermeria familiar i geriàtrica, o establir un mínim de deu minuts d'atenció en consulta”.

Destacats