Lima (Podem) insisteix que el PSPV té la "responsabilitat" de "vetlar per l'estabilitat" del Botànic "enfront de Cs"

Guardar

lima-podem
lima-podem

La coordinadora autonòmica de Podem, Pilar Lima, ha defensat uns pressupostos "pactats per les forces del Botànic" i ha reafirmat que el PSPV "té la responsabilitat de vetlar per la unitat i estabilitat" del govern valencià "enfront del paper desestabilitzador de Ciutadans".

Lima, que ha acudit aquest dissabte a la reunió del Consell Ciutadà Estatal (CCE) de Podemos a Madrid, en el qual s'han donat cita Pablo Iglesias, membres del govern estatal i dirigents territorials de Podemos. A més, han participat altres representants de la formació habitada en la Comunitat Valenciana com Esther Sanz, María Teresa Pérez, Marisa Saavedra, Rita Bosaho i Txema Guijarro.

La responsable de Podem ha afirmat durant el "compromís" de la formació habitada amb l'Acord del Botànic, "no sols per respecte amb els pactes polítics assumits, sinó també per l'horitzó de seguretat que suposa per a les majories socials" en la Comunitat Valenciana, ha explicat la formació en un comunicat.

En aquest sentit, ha assenyalat que "correspon al PSPV complir amb el Botànic, així com liderar juntament amb les altres forces que integren el govern la concreció d'aquest acord en uns pressupostos que resulten incompatibles amb el bloc de les dretes". Lima ha advertit que "els pressupostos no es negociaran amb ciutadans sense abans tindre una proposta acordada per les tres forces botàniques".

La coordinadora autonòmica valenciana ha traslladat també la "preocupació" del partit en la Comunitat "davant la deriva del PSPV". "Mentre Ciutadans no abandona el to de crispació i l'atac frontal al Govern del Botànic i defensa la sanitat i les residències privades, no s'entén que el PSPV faça aquests girs cap a forces polítiques que mantenen una posició desestabilitzadora", ha asseverat. D'aquesta manera, ha emfatitzat que "no és responsable, en un context de pandèmia i crisi social i econòmica, demanar unitat amb els qui només aporten crispació".

En el debat s'ha fet esment també a l'"assoliment" aconseguit aquesta setmana "després de dies de llargues negociacions" i que ha conclòs amb l'inici del procés per a la reversió de l'Hospital de Torrevieja a gestió de la Generalitat. En aquesta línia, Lima ha manifestat que "el reforçament de la sanitat pública és fonamental abans, durant i després de la pandèmia".

"Aquesta defensa de la gestió pública com a garantia de drets socials resulta incompatible amb el projecte de país neoliberal de Ciutadans i el Partit Popular", ha indicat, i ha garantit que Podem "no permetrà que es faça un pas arrere en aquest acord aconseguit". "Estarem vigilants perquè som conscients de les pressions de Ciutadans al PSPV", ha assenyalat.

"SOSTINDRE ELS AVANÇOS ACONSEGUITS" EN HABITATGE

D'altra banda, ha valorat la necessitat de "sostindre els avanços aconseguits des de la Conselleria d'Habitatge a càrrec de Rubén Martínez Dalmau, defensant de manera fèrria la Llei enfront del recurs d'inconstitucionalitat presentat pel PP contra el Decret de Retracte i Tanteig sobre Habitatge".

"El PP és el partit de l'Espanya dels fons voltor i dels especuladors immobiliaris, però nosaltres som el partit de la PAH i de la defensa de l'habitatge digne expressat en l'article 47 de la Constitució", ha resolt.

Arxivat a:

Destacats