Lima comprén l'eixida d'Iglesias i augura un procés de reflexió en Podemos

Guardar

Pilar Lima UP
Pilar Lima UP

La coordinadora de Podem en la Comunitat Valenciana, Pilar Lima, veu "totalment comprensible" l'eixida de Pablo Iglesias de la política després del resultat de les eleccions de Madrid i ha augurat que en el partit "s'obri ara un procés de reflexió".

Per a Lima, Iglesias ha decidit mantenir "la seua família" després de l'"insostenible assetjament mediàtic i polític". En declaracions als mitjans en les Corts, ha considerat que és un "dia trist" per la "tragèdia en la Comunitat de Madrid" on l'esquerra "no ha sumat per a governar".

Així, ha lamentat que Unides Podem ha pujat en les eleccions, però no han sigut capaces de sumar els tres espais polítics a Madrid: "No hem pogut superar al 'trumpisme' d'Ayuso, que serà una tragèdia per a la sanitat pública, l'educació i els serveis socials".

Pel que respecta a Podem, ha indicat que en els pròxims dies es reunirà el partit en l'àmbit autonòmic i que tindran contactes estatals.

Preguntada sobre si els canvis poden afectar-lo en el seu càrrec orgànic, ha indicat que encara no s'han reunit i ha insistit en el "període de reflexió".

"Iglesias marxa perquè l'estem matant"

La síndica 'morada' ha iniciat la seua intervenció en la sessió de control donant el bon dia a Pablo Iglesias i denunciant l'"assetjament" mediàtic i polític contra ell. "Aquest ciutadà va ser el nostre vicepresident", ha recordat sobre la seua recent etapa en el Govern.

És més, ha defensat que "no se'n va perquè vol, ni per un canvi de cicle, ni tan sols per la derrota: Es va perquè ho estem matant dia a dia, igual que les polítiques de les dretes han matat els serveis públics".

Pilar Lima ha dirigit així una abraçada al seu company i ha afirmat que "Madrid està trist", alguna cosa que veu diferent de la Comunitat Valenciana perquè governa el seu partit al costat de PSPV i Compromís.

Arxivat a:

Destacats