Lima anuncia que Podem donarà "vidilla" als Pressupostos amb esmenes a la taxa turística, a la del sucre i À Punt

Guardar

La portaveu del grup parlamentari Unides Podem, Pilar Lima
La portaveu del grup parlamentari Unides Podem, Pilar Lima

La coordinadora autonòmica de Podem, Pilar Lima, ha destacat aquest dimecres que els pressupostos de la Generalitat per a 2022 són "els millors per als valencians", però ha assenyalat que la formació morada els donarà "vidilla" en Les Corts per a continuar millorant algunes partides a través d'esmenes i sobre aquest tema s'ha referit a la taxa turística, la taxa del sucre i augmentar la quantia per a À Punt.

Lima, en una entrevista a À Punt recollida per Europa Press, ha comentat sobre aquest tema que s'han hagut de registrar ja els Pressupostos per a no incomplir els terminis marcats per l'Estatut d'Autonomia, però ara cal continuar "treballant" per a millorar-los en el tràmit parlamentari.

Així, ha apuntat que la taxa turística "la portarem a diàleg" perquè és "una necessitat i és de consens internacional" ja que "té un impacte en el Medi Ambient" i és "una recaptació positiva per a compensar el turisme que no siga sostenible i que es pot aprofitar per a polítiques d'habitatges per a joventut".

De la mateixa manera, creu que el Pressupost destinat a Á Punt és "poc" i "es treballarà en Les Corts per a millorar-lo" perquè la radiotelevisió pública valenciana "s'ho mereix" i ha anunciat que presentaran una esmena a favor d'una taxa de les begudes ensucrades per a fer front a l'obesitat infantil, que a més la pateixen més les classes socioeconòmiques més baixes.

En qualsevol cas, ha defensat que són "els millors" pressupostos per als valencians, encara que s'haja tardat dos dies més del termini, perquè han sigut "fruit d'un diàleg" entre els socis del Botànic per primera vegada en set anys en haver sigut negociats en la Comissió Polítiques abans de portar-los a Les Corts.

"BRÚIXOLA DEL BOTÀNIC"

Sobre aquest tema, ha recalcat que els socis de coalició "ha vingut per a quedar-se i ha de ser partícips d'una visió global dels Pressupostos" abans de presentar-los i davant les discrepàncies entre PSPV i Compromís ha recalcat que Podem és "la brúixola del Botànic" ja que "intermèdia molt entre els socis i proporciona estabilitat". "Cal assumir que som tres forces polítiques diferents amb posicions a vegades diferents, però hi ha hagut un diàleg discret", ha ressaltat.

Així mateix, ha recalcat que el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, ha assenyalat que no hi haurà retallades, però ha exigit el "compromís" del Govern d'Espanya per a "compensar l'infrafinançament" que pateix la Comunitat Valenciana.

Així, respecte a les partides reivindicatives, ha apuntat que "no es tracta d'inventar partides, parlem de fons covid que són necessaris i els serveis públics els necessiten". Per això, ha defensat la manifestació del dia 20 per a exigir un finançament just.

Destacats