La vacunació massiva valenciana preveu 400.000 dosis setmanals a partir d'abril

Si els subministraments definitius es compleixen, es vacunaria a 1,6 milions de valencians i valencianes en un mes

Guardar

vacunacion 1 gandia
vacunacion 1 gandia

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut aquest matí una reunió de treball per videoconferència amb els 16 alcaldes i alcaldesses dels municipis de més de 50.000 habitants de la Comunitat Valenciana i el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

També han assistit la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i el secretari autonòmic de Promoció Institucional i Cohesió Territorial, Alfred Boix.

En la trobada, Ximo Puig ha agraït l'esforç realitzat per aquestes poblacions durant els últims caps de setmana en el seguiment de les mesures addicionals de restricció de la mobilitat. "Aquest esforç ha salvat moltes vides, i ha alleugerit la pressió hospitalària de manera decisiva", ha afegit.

A més, el president de la Generalitat i la consellera de Sanitat han traslladat als alcaldes i alcaldesses el Pla de Vacunació Massiva dissenyat pel Consell, en el qual es defineixen els espais i el procés d'immunització.

El Pla de Vacunació s'ha elaborat a partir d'un escenari que preveu administrar a partir d'abril 400.000 dosis setmanals, una xifra que finalment s'ajustarà als subministraments definitius. Es vacunarà en 161 municipis.

Per a desenvolupar aquesta immunització a gran escala es definiran tres modalitats de vacunació en funció de la mena de municipi

-Menors de 10.000 habitants: en zones annexes als centres de salut i espais municipals.-Fins a 50.000 habitants: en locals municipals.-Grans ciutats (València, Castelló, Elx i Alacant): hospitals de campanya, grans espais (Ciutat de les Arts i les Ciències, Ciutat de la Llum IFA i Palau de Congressos de Castelló) i centres sanitaris.

Tots aquests centres tindran tres espais diferenciats de triatge i registre, vacunació, i postvacunació per a esperar un mínim de 15 minuts abans de sortir del recinte.

Arxivat a:

Destacats