La sostenibilitat dels menjadors escolars: recuperació de les cuines i major accessibilitat

Des que governa el Botànic, la inversió de les beques menjador ha augmentat en un 56%

Guardar

Menjador escolar
Menjador escolar

L'alimentació en els centres educatius s'alça com una de les grans línies a treballar al llarg d'aquesta legislatura. Si bé ja s'està treballant en la gratuïtat progressiva del menjador escolar, ara, un altre punt necessari a abordar és quin tipus d'alimentació s'ofereix als alumnes i alumnes dels centres escolars, i de quina manera es pot millorar per a continuar promovent hàbits saludables.

En aquest sentit, el conseller d'Educació, Vicent Marzà, avançava la necessitat d'impulsar un debat amb la comunitat educativa i les associacions de mares i pares de l'alumnat amb l'objectiu de canviar el model de gestió dels menjadors escolars de la Comunitat Valenciana, apostant per un nou model més sostenible i ecològic.

En aquest punt, la recuperació de les cuines dels menjadors escolars, en els col·legis on van ser eliminades, és clau per a treballar en la posada en marxa d'una alimentació que prioritze els productes de proximitat o de quilòmetre 0 i, per descomptat, de temporada. Un punt de vista que ja recolzen col·lectius com la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de la província de Castelló que, ja des de l'any passat, han centrat la seua atenció en l'alimentació que rep l'alumnat.

No obstant això, a més de l'alimentació, tal com va explicar el conseller en el seu moment, la "sostenibilitat dels menjadors escolars passa també perquè siguen accessibles a tothom". Per aquest motiu, el curs 2019-2020 té el nombre més alt d'alumnat amb beca, amb una previsió de 139.000 beneficiaris, que, de manera progressiva, aniran augmentant fins a aconseguir eixa gratuïtat.

L'augment del pressupost en 890.000 euros respecte a l'any passat situa la inversió en beques menjador d'aquest curs en 72,7 milions d'euros. Una xifra que des que governa el Botànic ha augmentat en un 56% d'inversió i, per tant, ha suposat un augment de 51.500 beneficiaris.

Arxivat a:

Destacats