La remodelació del Consell arriba "per a rellançar a la Comunitat Valenciana en una fase de modernització pofunda"

El president de la Generalitat, Ximo puig, anuncia les incorporacions de Rebeca Torro, Josefina Bueno i el doctor Miguel Minguez

Guardar

Ximo Puig, en la declaració institucional
Ximo Puig, en la declaració institucional

El redisseny del Consell ja té noms i carteres confirmades. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest migdia els nous canvis que "rellançaran a la Comunitat Valenciana en una fase de modernització profunda".

Així, Rebeca Torró ocuparà el càrrec de consellera d'Obres públiques, Infraestructures i Mobilitat, Raquel Tamarit assumeix la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, mentre que Miguel Mínguez serà el nou conseller de Sanitat. Per part seua, Arcadi España es posa al capdavant de la Conselleria d'Hisenda. Aquest mateix dilluns prendran possessió dels càrrecs.

"A partir d'ací comencem una nova etapa. Un consell fort per a reforçar la reactivació. Un govern amb perfil professional, gestor i solvent, amb set dones i cinc homes. Per primera vegada en l'autogovern valencià més dones que homes" , ha assenyalat el president.

En la jornada d'ahir es van confirmar les baixes dels ja exconsellers de la Generalitat Valenciana. Tant Ana Barceló com Carolina Pascual i Vicent Soler deixaven les carteres de les seues respectives conselleries per a donar pas a la remodelació del Consell.

"Entrem en una fase de modernització profunda gràcies al nou impuls europeu, i estem en un moment disruptiu. I aqueixos nous objectius demanen un nou impuls polític, una nova ambició col·lectiva com a país. Una actualització, un reset alienat amb el progrés segur. És el moment d'un reinici aprofitant les lliçons apreses en la pandèmia per a accelerar la transformació de la Comunitat Valenciana", ha declarat Puig abans de presentar els nous canvis.

El president de la Generalitat també ha volgut agrair a tots els consellers que han participat en el Consell i que "han compartit un dels moments més difícils de les nostres vides, el de la pandèmia de la COVID-19".

El cap del Consell també ha posat en valor les actuacions elaborades pel seu Govern en els últims anys. "Fa set anys assumíem la missió de millorar la vida els valencians i valencianes. Tots els indicadors així ho demostren hui dia. Abans exportàvem talent, ara l'importem. Abans teníem un gran problema de reputació, ara ens respecten", ha apuntat Puig.

Destacats