Aquests són els nous canvis en el Consell per a l'últim any de legislatura

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat els canvis en el govern per a afrontar l'última etapa abans de les eleccions

Guardar

Rebeca Torró, consellera d'Obres Públiques, Infraestructures i Mobilitat
Rebeca Torró, consellera d'Obres Públiques, Infraestructures i Mobilitat

Els canvis en el si del Consell ja estan confirmats. I prendran forma dilluns que ve quan prendran possessió dels càrrecs els nous consellers. Aquests nous canvis "rellançaran a la Comunitat Valenciana en una fase de modernització profunda", tal com afirma Puig.

Les noves cares són les de Rebeca Torró, que ocuparà el càrrec de consellera d'Obres públiques, Infraestructures i Mobilitat, Raquel Tamarit que assumeix la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, mentre que Miguel Mínguez serà el nou conseller de Sanitat. Per part seua, Arcadi España es posa al capdavant de la Conselleria d'Hisenda. Aquest mateix dilluns prendran possessió dels càrrecs. Josefina Bueno ocuparà el càrrec de consellera d'Innovació, Universitats i Societat Digital.

El nou conseller de Sanitat Miguel Mínguez, metge, cap de servei de l'Hospital Clínic de València, investigador principal de l'Incliva i professor i vicedegà de la Facultat de Medicina de la Universitat de València. Tindrà com a repte la reforma de la sanitat pública, impulsar el pla d'infraestructures i de modernitzar les àrees d'atenció primària i salut mental.

La nova consellera d'Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit. Ha sigut mestra, alcaldessa de Sueca i fins ara secretària autonòmica d'Educació. Afronta la "gran missió" de desplegar l'FP valenciana i ampliar la gratuïtat de l'ensenyament i la modernització a les aules, tal com ha dit Puig.

Josefina Bueno, la nova consellera d'Innovació, Universitats i Societat Digital, arriba de ser exdirectora general d'Universitats, senadora i vicerectora de la Universitat d'Alacant. Dirigirà una conselleria "clau" per a aquest període d'innovació i una de les seues missions "serà promoure la nova llei valenciana de ciència".

Per part seua, Rebeca Torró, la nova consellera d'Obres Públiques, Infraestructures i Mobilitat, ve de ser secretària autonòmica d'Economia Sostenible. Ara, en aquesta última fase, tal com assenyala el president de la Generalitat, aquesta Conselleria haurà d'accelerar la seua aposta per les energies renovables i millorar la sostenibilitat en el transport.

 

Destacats