La lluita per la igualtat uneix a Les Corts enfront de l'extrema dreta

Gómez: “No em preocupa l’extrema dreta, em preocupa partits com el PP que obrin les portes a pactar”

Guardar

huelga feminista 8 marzo 8m valencia
huelga feminista 8 marzo 8m valencia

Els discursos que posen en perill els avanços aconseguits en matèria d'igualtat de gènere i contra la violència masclista, afortunadament, no estan passant desapercebuts. Si fa uns dies, 60 organitzacions feministes de la Comunitat Valenciana s'unien al manifest, impulsat nacionalment, per a denunciar "la negació de la violència masclista i l'ús de la mentida com a estratègia electoral" de VOX, ara Les Corts fan també un pas avant amb la signatura de la iniciativa, impulsada pel PSPV, en defensa de les bases del Pacte Valencià contra la Violència Masclista.

Així, tots els grups parlamentaris amb representació en Les Corts han signat aquesta proposta que, entre altres punts, rebutja "qualsevol tipus d'acord, explícit o implícit, amb formacions que plantegen la supressió o reducció de mesures de protecció de la dona, donant cobertura a polítiques irresponsables que comporten un altíssim risc d'agreujar aquesta xacra social".

Així i tot, crida l'atenció els últims discursos del Partit Popular en els quals semblava que deixaven la porta oberta a un possible pacte amb VOX. En aquest sentit, la candidata a l'alcaldia de València pel PSPV, Sandra Gómez, després de ser preguntada durant la presentació de la plataforma d'ocupació amb perspectiva de gènere 'Treballem Iguals', ha sigut contundent en afirmar que "hem treballat molt intensament perquè les coses a València funcionaren bé, i no deixarem que eixe suposat tripartit tire per terra tot el que tant ha costat construir".

"No em preocupa l'extrema dreta, em preocupa partits com el PP que interioritzen el mateix discurs i obrin les portes a pactar amb partits com VOX. Em preocupa eixa suposada aliança que no aporta res positiu, que no construeix ocupació ni treballa per a combatre la desigualtat que pateixen les dones, sinó que només aporta crispació i fractura social", ha conclòs.

Destacats