La gestió d'Oltra nominada als Premis Europeus de Serveis Socials 2020

La innovació i participació en la Llei de Serveis Socials valencians i el treball dels laboratoris socials arriben a Europa vists amb bons ulls

Guardar

Inicio X Legislatura Corts Valencianes-2
Inicio X Legislatura Corts Valencianes-2

Clares estan les diferències entre la gestió dels serveis socials valencians en l'època pre-Botànic i la situació actual que viuen aquests serveis essencials amb el govern progressista, i és que no sols les cares s'han renovat, sinó que al capdavant de la conselleria de la qual depenen les persones més vulnerables, i al peu del canó de la igualtat, el benestar social així com les polítiques inclusives i els serveis socials dependents d'aquestes mateixes, trobem a la incansable Mónica Oltra, qui va ser l'assot del PP, de Camps, de Fabra, -i de "la gaviota levantina"- i ara, l'assot a les privatitzacions en matèria de dependència, residències de majors i tot el que tinga a veure amb l'ajuda a les persones que més el necessiten. Amb Oltra, la conselleria de Polítiques Inclusives ha aconseguit fites, fins al moment, sorprenents i fins i tot, gairebé impossibles d'imaginar, com per exemple, la posada en marxa de la Renda Valenciana d'Inclusió que ja ha arribat a 55.000 famílies, l'aposta per la renovació i modernització d'algunes residències o fins i tot la licitació de nous centres així com una aposta perquè el personal sociosanitari coure per nòmina el mateix que el personal sanitari.

'Un orgull i un reconeixement als serveis socials valencians'

D'aquesta manera, amb la defensora del públic, la balança per la justícia social i qui posa a les persones en el centre, Mónica Oltra, el nou model de serveis socials que duu a terme la Conselleria de Polítiques Inclusives, de la mateixa Oltra, opta al Premi Europeu de Serveis Socials 2020 de la Xarxa Social Europea. La Xarxa Social Europea o European Social Network (ESN) organitza aquests premis per a reconéixer la innovació i l'excel·lència en la prestació dels serveis socials a Europa i identificar i promoure les millors pràctiques i l'extraordinari treball realitzat pels qui administren, planifiquen i brinden serveis socials públics. Sota el lema 'Transformant l'atenció comunitària', l'edició de 2020 se centra en com els serveis socials han evolucionat per a millorar l'atenció i el suport que brinden als més vulnerables, i així, enguany, els premis estan dividits en cinc categories que van des de la innovació, l'equip excepcional, la millor pràctica col·laborativa, la millor eina tecnològica fins al millor projecte de recerca. No obstant això, el model valencià d'inclusió està nominat en la categoria d'innovació social, "un orgull i un reconeixement als serveis socials valencians" per a Oltra, i així ens els ha confirmat. De la mateixa manera, la consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra ha assegurat que amb aquests premis es reconeix "la necessitat dels serveis socials que sempre semblen ser invisibles".

Oltra: "Sempre defensaré a la gent més vulnerable, és el que em motiva en política"

El model de serveis socials valencià ha estat nominat a aquests guardons europeus per la seua innovació, d'una banda pel procés participatiu en la Llei de Serveis Socials Inclusius, aprovada en 2019, així com tot el treball de l'I-VACIC, Institut Valencià d'Avaluació, Formació, Innovació i Qualitat, així com els laboratoris amb els quals compten els serveis socials de la Comunitat Valenciana. Oltra, en anteriors entrevistes i compareixences públiques ja ha deixat clar que "barallaré per cada cèntim per a la gent que més el necessita i que té vides molt difícils". "Sempre defensaré a la gent més vulnerable, és el que em motiva en política: facilitar la vida a la gent que pitjor ho passa", ha anunciat Oltra en múltiples ocasions.

Destacats