La Generalitat impulsa un servei d'informació i suport sobre el Brexit als britànics residents en la Comunitat

El president Ximo Puig assenyala que l'objectiu és evitar traves burocràtiques i garantir la mobilitat amb el Regne Unit

Guardar

reunion brexit ximo puig 1
reunion brexit ximo puig 1

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat la posada en marxa d'un servei telefònic d'informació i suport als britànics que resideixen en la Comunitat Valenciana i ha sol·licitat l'augment de la presència consular al Regne Unit, per a garantir l'expedició dels visats que seran necessaris per a estades superiors a 90 dies.

Puig ha fet aquestes declaracions aquest matí després de mantenir una reunió amb els eurodiputats valencians Inmaculada Rodríguez-Piñero, Domènec Ruiz i José Manuel García-Margallo, i el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, per a analitzar la situació de la Comunitat Valenciana davant l'acord aconseguit entre Regne Unit i la Unió Europea sobre la seua futura relació i les conseqüències per a la Comunitat Valenciana.

"ENORME CONSIDERACIÓ" PER AQUESTA COLÒNIA

El president ha mostrat la seua esperança que l'acord recentment aconseguit, i que serà desenvolupat en els pròxims dies, "proporcione la facilitat més gran possible per a mantenir les activitats comercials i econòmiques, tant en l'àmbit turístic com dels altres sectors productius".

En aquest sentit, Puig ha anunciat que es posarà en marxa un telèfon d'ajuda i suport als britànics que resideixen en la Comunitat Valenciana "perquè tinguen tota la informació respecte a la nova situació".

El cap del Consell ha mostrat la seua "enorme consideració" per aquesta colònia que representa prop d'un terç del total dels ciutadans britànics que resideixen a Espanya, i en aquest sentit ha assegurat que "continuarem mantenint tots els serveis públics fonamentals de la manera més càlida i hospitalària, i amb l'exercici de la corresponsabilitat i de la reciprocitat que és fonamental en aquest cas".

Reunió entre Puig, Calabuig i els eurodiputats valencians.

NOUS CONSOLATS D'ESPANYA

El president també ha reclamat l'obertura de "nous consolats d'Espanya en l'àmbit de Gran Bretanya i que, de la mateixa manera, el govern britànic augmente la seua presència en el nostre territori", per a garantir l'extensió dels visats que seran necessaris quan se supere l'estada de 90 dies, "de la manera més ràpida i fàcil possible", amb l'objectiu de "garantir que tots els britànics que vulguen vindre a la Comunitat Valenciana tinguen la capacitat de fer-ho sense problemes burocràtics".

Així mateix el president ha explicat que la Comunitat Valenciana plantejarà les qüestions abordades en la reunió celebrada aquest matí davant la Comissió Interterritorial d'Assumptes Europeus, convocada per a demà.

OPERACIÓ POST-BREXIT

Puig també s'ha referit a l'Operació Post-Brexit com el pla dissenyat per a potenciar les relacions de la Comunitat Valenciana amb el conjunt de les illes britàniques, a través del qual espera, una vegada superada la pandèmia, poder "intensificar la nostra presència i enfortir el mercat turístic fonamental per a la Comunitat Valenciana, ja que representa més del 30%".

Així mateix, ha assegurat que també es pretén donar suport a la presència de sectors fonamentals de l'economia valenciana, com l'agroalimentari, l'automobilístic, el ceràmic, el calçat i el tèxtil, així com impulsar la capacitat de penetració de sectors nous com els relacionats amb les tecnologies de la informació i de la comunicació.

PROJECTE EUROPEISTA

Finalment, el president ha agraït als eurodiputats la seua labor donant suport a les posicions de la Comunitat Valenciana a Europa i ha anunciat pròximes trobades per a analitzar l'aplicació de l'acord del Brexit de manera que siga "el més convenient per als interessos valencians".

Ha assegurat que "estem en un moment en què s'ha demostrat la fortalesa del projecte polític europeu" que la Comunitat Valenciana és "profundament europeista", ja que existeixen "raons sòlides per a ser-ho", com la unió dels socis europeus davant la "difícil negociació" del Brexit i la "molt positiva reacció de la Unió Europea" per a fer front a la crisi generada per la pandèmia i que es formalitzarà amb els fons Next Generation i altres programes "associats a la superació de la crisi".

Destacats