La Generalitat espera solucionar la pròxima setmana la implantació del passaport COVID

Guardar

Una dona mostra el pasaport COVID
Una dona mostra el pasaport COVID

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha confiat que la setmana vinent hi haurà una solució per a la implantació del passaport COVID en "alguns espais" als quals no podran accedir les persones no vacunades.

"La nostra voluntat és que no hi haja restriccions i actuar amb tots els instruments que tenim", ha reiterat, per la qual cosa ha tornat a demanar a les més de 400.000 persones no vacunades contra la pandèmia en la Comunitat Valenciana que ho facen.

Puig, en declaracions abans d'un homenatge, ha defensat l'aplicació del passaport COVID per a donar la "màxima seguretat" en espais on hi ha poca ventilació o més contacte sense mascareta. De moment ha explicat que la Conselleria de Sanitat està buscant la millor solució per a "no caure en cap contradicció jurídica" i que el TSJCV autoritze la implantació del certificat, ja que en algunes comunitats el van tombar els tribunals.

A partir d'ací ha defensat que el que volen és vetlar per l'"interés general" del 90% de la població que està immunitzada, encara que estar vacunat no significa estar exempt de poder contagiar-se, i no generar "més inestabilitat". "Farem el que ens aconsellen els científics, no hi ha cap solució única ni definitiva; sabem que el passaport COVID és un instrument més", ha abundat.

Per tant, Puig ha subratllat que l'única cosa que pot confirmar de moment "amb tota claredat" és que hi haurà espais on "els no vacunats no entraran". Així ha pregat als no vacunats que "facen un pas avant a favor de la seua vida, de la seua família i de tota la societat", a més de confiar en la pròxima posada en marxa de la tercera dosi per als majors de 60 anys.

I ha insistit que el seu objectiu és que no hi haja més restriccions. Així ha recordat a la població que cal continuar usant la mascareta i mantenir "tota la ventilació possible malgrat que les temperatures són més complicades. "Cal airejar perquè és un element fonamental", ha constatat.

Destacats