La Generalitat connecta l'estació de Bailén amb el canó per als vianants de la Línia 10 de Metrovalencia

FGV ha derrocat la paret que separava ambdues instal·lacions amb unes obres que tenen una afecció mínima per a les persones usuàries

Guardar

Operari derrocant la paret que separava l'estació de Bailèn amb el canó per als vianants de la Línia 10 de Metrovalencia
Operari derrocant la paret que separava l'estació de Bailèn amb el canó per als vianants de la Línia 10 de Metrovalencia

La Generalitat segueix avançant en les obres de la connexió per als vianants que unirà l'estació de Bailén amb la futura Línia 10 (Alacant-Natzaret) i que permetran enllaçar la nova línia amb la resta de la xarxa de Metrovalencia, a través de la Línia 7 (Marítim Serrería-Torrent Avinguda).

En concret, s'ha derrocat la paret que fins ara separava la mateixa estació del canó per als vianants per a enllaçar els 25 nous metres subterranis construïts amb l'accés per als vianants de 125 metres en desús en la Gran Via de las Germanías, paral·lel al que sí està en servei en l'altre costat del carrer.

Quan les obres del canó per als vianants estiguen finalitzades, es procedirà a col·locar una vidriera que separarà les instal·lacions d'FGV a Bailén de la part per als vianants que podran utilitzar els vianants que no accedisquen a Metrovalencia. Per això, a més, serà necessari modificar lleugerament la ubicació de la línia de validació de l'estació.

Els treballs, que duraran fins a mitjan novembre i que tindran una afecció mínima per a les persones usuàries, formen part de les obres del tram subterrani de la Línia 10 i tenen com a objectiu integrar aquest nou traçat amb el conjunt de la xarxa.

Canó de Xàtiva

A més del canó per als vianants de Bailén, la Generalitat també va a construir una altra connexió subterrània que enllaçarà les estacions d'Alacant i Xàtiva i que, per punt, permetrà una connexió ràpida i fluida dels viatgers i viatgeres per a realitzar el transbord de la Línia 10 amb les Línies 3, 5 i 9 de Metrovalencia.

La longitud d'aquesta nova infraestructura projectada és de 250 metres i suposarà una inversió de 22 milions d'euros. Aquest túnel per als vianants unirà els vestíbuls d'ambdues estacions i comptarà amb escales mecàniques i d'obra, així com ascensor accessible per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR).

Línia 10

La Línia 10, una vegada completada, unirà el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l'oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia. Aquesta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

El projecte de construcció del conjunt d'aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

 

Destacats