La Diputació presenta a Fitur els atractius turístics de la província com a vacuna emocional contra els efectes de la pandèmia

La corporació, a través de la seua marca València Turisme, s'integra un any més en l'estand de la Generalitat oferint una vintena de productes i destins de la província

Guardar

Estand de València Turisme en Fitur 2022
Estand de València Turisme en Fitur 2022

La Diputació de València torna a una nova edició de la Feria Internacional de Turismo (FITUR) de Madrid, que se celebra del 19 al 23 de gener, amb l'objectiu de mostrar al món l'àmplia i variada oferta d'atractius turístics que ofereix la província. Amb el nou eslògan de la campanya promocional ¿Vienes?, la marca València Turisme crida a gaudir del nostre territori centrant-se en tres vessants: la naturalesa, la cultura i la gastronomia.

Des d'aquest mateix dimecres i fins al pròxim 21 de gener, la corporació provincial participarà en el certamen internacional de la capital donant suport als municipis, empreses i professionals del sector, en el marc de l'estratègia de l'Agència Valenciana de Turisme de la Generalitat i el seu modern estand.

Per al diputat de Turisme, Jordi Mayor, no es tracta d'una edició més, ja que la d'enguany "ha de servir per a superar definitivament les dificultats originades per la pandèmia; esperem que siga el principi de l'anhelada recuperació del sector, i que durant la campanya tornem a les xifres prèvies a 2020".

Així mateix, Jordi Mayor insisteix que el turisme no sols serveix com un dinamitzador econòmic per a la província, sinó que és, a més "una de les millors vacunes contra els efectes emocionals d'aquesta situació".

A partir de dimecres, a les 11 h., s'aniran succeint les 22 presentacions organitzades per València Turisme en l'estand de 205 metres quadrats situat al Pavelló 7 del Parque Ferial Juan Carlos I de Madrid. Destaquen les dels municipis de Gandia, Cullera, Oliva, Sagunt i Canet d'en Berenguer, ja que són els municipis de la província de major referència en el mercat emissor nacional per la seua capacitat d'allotjament i oferta turística.

També les localitats d'Alfafar, el Perelló, Tavernes de la Valldigna, Riba-roja de Túria, Xàtiva, Ontinyent, Sueca, Xeraco, Algemesí, Llíria, Cheste i Utiel presentaran els seus productes turístics sota el paraigua de la Diputació.

Presentacions institucionals, showcooking i tastos

L'acte central de la Diputació de València tindrà lloc dimecres a les 17 h. en la Plaça Central de l'estand de la Comunitat Valenciana. El president Toni Gaspar i el diputat de Turisme, Jordi Mayor, presentaran les novetats de València Turisme per a 2022.

Per a aquesta campanya l'estratègia de la institució se centrarà en tres eixos: Ajudes 'Impulsem Turisme', Fons de Cooperació per a municipis turístics i Plans de Dinamització i Governança de les destinacions turístiques. Al mateix acte es presentarà la 'Ruta d'Art Urbà del València C.F.', de la mà de la Fundació del València C.F.

A més, en aquesta edició també es duran a terme presentacions institucionals de diferents municipis en la Plaça Central. Dimecres serà el torn d'Oliva (11 h.), Paterna (14.15 h.) i Gandia (17.30 h.); mentre que dijous seran Manises (16 h.), Cullera (16.30 h.) i Alboraia (17 h.) els que donen a conéixer les seues novetats en matèria de turisme.

Com en edicions anteriors, una de les majors atraccions per al públic seran els tastos i les demostracions gastronòmiques o showcookings, que s'estendran fins diumenge 23 de gener. En elles les localitats podran acostar la seua riquesa culinària i el més destacat de la seua gastronomia local als assistents, com és el cas de la fideuà de Gandia, el cremaet de Xeraco, la paella de Cullera, o les maneres de menjar-se un all i pebre d'anguila de Sagunt, a més dels famosos caves i vins d'Utiel i de Requena.

Destacats