La Diputació de València triarà el 17 de juliol nou president després de la renúncia de Rodríguez per 'Alqueria'

Guardar

sustituto_rodriguez
sustituto_rodriguez

La Diputació de València celebrarà el pròxim 17 de juliol el ple en el qual es triarà al nou president de la institució després de la renúncia del socialista Jorge Rodríguez a causa de la seua detenció i posterior posada en llibertat amb càrrecs en l'operació Alqueria, que investiga presumptes irregularitats en la contractació de personal directiu en l'empresa pública Divalterra.

Els grups que formen l'equip de govern de la corporació provincial --PSPV, Compromís, EU i València en Comú-- ja van avançar la seua decisió de recolzar al candidat socialista Toni Gaspar, diputat d'Hisenda i alcalde de Faura, perquè es convertisca en el nou màxim responsable de la institució. De fet, a excepció del PSPV, cap d'aquestes formacions proposarà candidat a la presidència de la Diputació.

Aqueix mateix dia, abans del ple d'elecció del president, tindrà lloc una sessió en la qual prendrà possessió la persona que ocuparà el lloc de diputat de Rodríguez, qui, a més de la presidència, ha renunciat a la seua acta en aquest organisme.

La data ha sigut anunciada aquest dimarts als mitjans de comunicació després de la junta de portaveus de la institució reunida de manera extraordinària per a tancar els passos que ha de donar la corporació arran de l'operació Alqueria.

Han intervingut la presidenta en funcions i vicepresidenta primera, Maria Josep Amigó (Compromís) --en nom de l'equip de govern--, la portaveu del PP, Mari Carmen Contelles, i la diputada de Ciutadans, Mamen Peris. Amigó ha asseverat que tots estan d'acord en el calendari. "Tenim un full de ruta per a anar complint", ha postil·lat.

Abans de designar al seu nou president, dijous que ve, 12 de juliol, la Diputació celebrarà un altre ple en el qual prendrà en consideració la renúncia de Jorge Rodríguez, anunciada per ell mateix la setmana passada.

Per a la mateixa jornada s'ha programat un consell d'administració de Divalterra en el qual es produirà el cessament dels cogerents i del secretari d'aquest òrgan: Agustina Brines, ja cessada per Compromís, el del PSPV, Xavier Simó, i Jorge Cuerda, tots ells detinguts també en 'Alqueria'.

El calendari anunciat es completa amb una altra cita, la del 24 de juliol, quan està previst que es duga a terme el primer ple ordinari de la Diputació valenciana després d'aquests canvis.

Destacats