Els valencians es podran acollir a la jornada laboral de 32 hores

La Generalitat Valenciana és la primera institució que posa en marxa ajudes públiques de més de 9.000 euros a les empreses que se sumen a la reducció horària

Guardar

Una empleada fulleja diverses fulles en el seu lloc de treball
Una empleada fulleja diverses fulles en el seu lloc de treball

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana ha posat en marxa una línia d'ajudes per a les empreses de la Comunitat Valenciana que s'acullen a la jornada laboral de 32 hores. Es tracta de la primera institució que posa en marxa ajudes públiques per a la reducció horària que, a més, superen els 9.000 euros.

Les condicions per a acollir-se a aquestes ajudes són les següents: ha d'existir un acord previ amb la representació legal de les persones treballadores, així com un pla de Millora de la Productivitat per al qual comptaran amb el suport de l'IVACE. Així mateix, quant a la quantia de les ajudes, les empreses rebran durant el primer any d'aplicació del programa una subvenció de 5.492,19 euros per cada persona treballadora; el segon any serà de 2.746,10 euros i el tercer any, 1.373,05 euros.

Tal com ha explicat el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, "estem treballant més de 100 hores de la mitjana europea, però som un dels països menys productius. Per tant, no és certa l'equació que a més hores de treball, major productivitat". En aquest sentit, el Consell pretén posar en debat aquesta mesura durant la 'Cimera Internacional de la Setmana de Quatre Dies', que es desenvoluparà durant els dies 27 i 28 de maig a València, en el complex esportiu La Petxina.

L'esdeveniment comptarà amb sis panells de debat i tres ponències o diàlegs principals, i amb la participació tant de la vicepresidenta segona i ministra de Treball del Govern d'Espanya, Yolanda Díaz, el diputat en el Congrés i líder de "Más País", Iñigo Errejón o els secretaris generals d'UGT i CCOO; com de personalitats rellevants de països com Alemanya, Anglaterra, Bèlgica, Itàlia, Islàndia, Irlanda, els Estats Units, Escòcia, Gal·les i Nova Zelanda, entre altres.

Destacats