La Comunitat Valenciana es prepara per a la desescalada

L'hostaleria reobrirà el pròxim 2 de març després de quasi dos mesos

Guardar

terraza ep
terraza ep

Dilluns que ve 1 de març serà l'últim dia en què estaran en vigor les restriccions actuals imposades a principis de gener per a frenar l'avanç de la tercera ona de Covid-19. Després de la millora de les xifres de contagis i hospitalitzacions en els últims dies, des de la Generalitat Valenciana es treballa en un pla per a la nova desescalada, que s'iniciarà el dimarts dia 2 de març.

Malgrat aquesta millora de les xifres les autoritats insisteixen a mantenir les màximes precaucions i evitar la relaxació de la ciutadania. El mateix president de la Generalitat expressava aquesta setmana que existeix una "incertesa sobre una possible quarta ona a causa del cep britànic" i demanava "rigor, precaució i prudència".

Amb tot això, el procés de desescalada que es preveu prudent i gradual, amb l'objectiu de frenar una quarta ona de la pandèmia que obligaria, una altra vegada, a retrocedir cap a un nou semiconfinament.

Algunes de les mesures que s'implantaran ja es coneixen, com és el cas de la reobertura de l'hostaleria, però falten per confirmar detalls concrets en cadascuna d'elles, com, per exemple, l'horari de tancament dels establiments tant hostalers com comercials.

REOBERTURA DE L'HOSTALERIA

Després de quasi dos mesos amb les persianes baixades, permetent únicament els encàrrecs per a portar o a domicili, el pròxim 2 de març tornaran a obrir els establiments hostalers de la Comunitat Valenciana.

Però tot apunta al fet que únicament es podrà atendre en terrassa (estant tancat l'interior del local) amb un màxim de 5 o 6 persones per taula, unes taules que hauran de mantenir una distància de seguretat de la resta.

Queda en l'aire l'horari de tancament dels negocis, podent establir-se a les 18 hores (si es manté el tancament a aquesta hora dels comerços no essencials), ampliar-se fins a les 20 hores o fins a l'inici del toc de queda, que en principi es mantindrà entre les 22 hores i les 6 hores.

ELS COMERÇOS DEMANEN TANCAR A LES 20 HORES

Els comerços de la Comunitat Valenciana han demanat aquesta setmana que es permeta ampliar el tancament dels establiments no essencials fins a les 20 hores, 2 hores més del que s'estableix amb les restriccions actuals.

La iniciativa, que segons ha detallat la CEV en un comunicat, ha sigut "ben rebuda" pel departament que dirigeix la consellera Ana Barceló, surt de la Comissió de Comerç de la CEV després de "posar de manifest" en l'últim Comité Executiu "la necessitat d'establir una taula de treball entre el sector i la Conselleria".

ESPORT A L'AIRE LLIURE

Després de la celebració en el matí d'ahir de la taula tècnica de treball entre la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública amb els representants del sector esportiu de la Comunitat Valenciana, tot apunta al fet que a partir de la setmana vinent es podran reprendre els entrenaments de futbol o atletisme, però romandran tancades les instal·lacions esportives com a pavellons, piscines o gimnasos, almenys, dues setmanes més.

Així, des de Sanitat es plantegen permetre únicament l'activitat física a l'aire lliure. També falta per concretar és si es reprenen les diferents competicions.

TANCAMENT PERIMETRAL

Una altra de les mesures que finalitzarà amb l'arribada de març és el tancament perimetral de les ciutats de més de 50.000 habitants els caps de setmana i festius. Així, aquest últim cap de setmana de febrer serà l'últim en el qual les 16 grans ciutats de la Comunitat Valenciana queden confinades perimetralment.

En canvi, tot apunta al fet que es mantindrà actiu el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana, que impedeix l'entrada i eixida de l'autonomia si no és per causa justificada. Aquesta mesura podria prorrogar-se un mes més, fins a la finalització de la Setmana Santa, per a evitar una mobilitat massiva durant eixos dies. Precisament Ximo Puig ha mostrat la seua intenció de proposar en el Consell Interterritorial de Salut una limitació conjunta en tot l'Estat.

Arxivat a:

Destacats