L'ús de mascareta continua sent obligatori "amb independència" de la distància física

Es rectifica una errada a la resolució del divendres sobre la flexibilització de restriccions

Guardar

mascarilla
mascarilla

La Conselleria de Sanitat Universal ha rectificat aquest dissabte un "error" que contenia la resolució publicada el divendres sobre la flexibilització de restriccions en la Comunitat, relatiu a l'obligatorietat de la màscara.

La norma publicada el divendres indicava que l'ús de la mateixa era obligatori si no es mantenia una distància física entre persones d'almenys 1,5 metres, però aquest dissabte Sanitat ha publicat una nova resolució en la qual especifica que el seu ús és obligat "amb independència" de la separació interpersonal.

En concret, la resolució de la consellera de Sanitat Universal amb noves mesures davant la crisi sanitària la Covid-19 publicada el divendres en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), que alleujava algunes restriccions, dedicava el seu primer apartat a l'ús de les màscares.

El text, en vigor a partir de l'1 de març, disposava que "les persones de sis anys d'ara endavant queden obligades a l'ús de màscares en la via pública, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobe obert al públic, sempre que no resulte possible garantir el manteniment d'una distància de seguretat interpersonal de, almenys, 1,5 metres".

D'aquesta manera, la resolució suposava una flexibilització de l'obligatorietat dels últims mesos, en els quals l'ús de la màscara ha estat requerit independentment de si es mantenien les distàncies entre les persones. No obstant això, la Conselleria de Sanitat ha aclarit hores després que no hi ha cap canvi referent a això i que l'ús d'aquest equipament continua sent obligatori encara que es guarden distàncies.

En un missatge publicat en xarxes socials, el departament que dirigeix Ana Barceló advertia a última hora del divendres que "el text és un error en la resolució que no arribarà a entrar en vigor" i que aquest dissabte el DOGV publicaria la corresponent rectificació en una nova resolució.

"L'ús de la màscara, excepte en alguns àmbits esportius, continua sent obligatori en els casos que ho era fins ara", recalcava Sanitat, en al·lusió al fet que, en virtut de la resolució, l'ús de la màscara sí que deixa de ser obligatori per a la pràctica esportiva individual a l'aire lliure i en activitats infantils i juvenils d'oci mentre es romanga amb el grup de convivència estable.

Tal com avançava Sanitat, el DOGV publica aquest dissabte una nova resolució en la qual s'esmena aquest error. El text queda de la següent forma: "Les persones de sis anys d'ara endavant estan obligades a l'ús de màscara en la via pública, en els espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobe obert al públic, amb independència del manteniment de la distància física interpersonal de seguretat".

En aquest sentit, la resolució d'aquest dissabte a més precisa que "queda sense efecte tot el que s'opose a la present resolució" i en concret l'apartat 1.3. de l'annex I de l'Acord de 19 de juny, del Consell (DOGV 20.06.2020), i el punt 1 del resolt primer de la Resolució de 25 de febrer de 2021", la publicada el divendres.

Destacats