El Ivace i l'Ajuntament de Torrent signen el protocol per a iniciar els tràmits de la cessió de la parcel·la de la futura estació d'ITV

La nova estació d'ITV comptarà amb quatre línies per a inspecció i tindrà una capacitat màxima de 40 vehicles/hora

Guardar

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i l'alcalde de Torrent, Jesús Ros signen l'acord
El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i l'alcalde de Torrent, Jesús Ros signen l'acord

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i l'alcalde de Torrent, Jesús Ros, han signat el protocol d'actuacions per a iniciar els tràmits de la cessió d'una parcel·la en la qual s'instal·larà la futura estació d'ITV de Torrent.

Es tracta d'una parcel·la municipal situada en el polígon industrial Mes del Jutge, adequada per al desenvolupament d'aquest servei, que compta amb una superfície de 7.000 metres quadrats i que l'Ajuntament cedirà al Ivace.

Aquest acord s'emmarca en el procés que ha iniciat la Generalitat, i que està liderant el Ivace, per a implantar la gestió directa en la prestació del servei d'ITV en la Comunitat Valenciana una vegada finalitze, el pròxim 31 de desembre de 2022, l'actual servei que es realitza de manera indirecta mitjançant concessió administrativa a set empreses que exerceixen aquesta activitat per repartiment físic de l'àmbit geogràfic.

D'aquesta manera, la primera fase del procés per a la gestió directa per part de la Generalitat inclou la creació d'una nova estació d'ITV a Torrent que seria el projecte pilot per a posteriorment implementar-lo en la resta d'estacions de la Comunitat.

L'estació d'ITV de Torrent compta amb un pressupost per part del Ivace de 723.570 euros i es preveu que puga iniciar la prestació del servei a partir de 2023.

El conseller Climent ha assegurat que aquest acord "estableix les bases per a construir una nova estació d'ITV que beneficiarà a la ciutadania de Torrent i també a les seues poblacions pròximes oferint un servei pròxim i de qualitat".

"Així mateix, ha continuat el titular d'Economia, suposarà un important impuls per a l'activitat local i comarcal i ens permet continuar avançant per a aconseguir una gestió directa del servei d'ITV per a millorar la seua eficiència, qualitat i competitivitat".

Línies ITV

La futura estació d'ITV de Torrent comptarà amb un total de quatre línies: dos per a inspecció de vehicles lleugers i altres dues línies per a la inspecció de vehicles pesants, així com un espai dedicat a la revisió tècnica de ciclomotors i motocicletes. La capacitat màxima d'inspecció serà de 40 vehicles/hora.

Destacats