JJ Zaplana: "Puig oblida pressupostar el seu pla de xoc per a salut mental"

El portaveu de Sanitat del GPP acusa a Puig d'"incomplir els seus propis anuncis i no destinar recursos per a la gran pandèmia postcovid que són els temes de salut mental"

Guardar

El Portaveu de Sanitat del GPP, José Juan Zaplana
El Portaveu de Sanitat del GPP, José Juan Zaplana

El Portaveu de Sanitat del GPP, José Juan Zaplana, ha acusat hui a Puig d'oblidar-se pressupostar el seu anunciat pla de xoc per a salut mental.

José Juan Zaplana ha indicat que "el pla de xoc anunciat no tindrà més recursos per a desenvolupar cap mena d'iniciativa No destina recursos per a la gran pandèmia postcovid que són els temes de salut mental. Disminueix el personal de salut mental i oblit de la nova estratègia de salut mental amb congelació de despeses".

El portaveu popular ha explicat que "Puig va presentar el 18 d'agost a so de bombo i platerets un pla de xoc urgent per a la salut mental, motivat principalment per l'augment de problemes de salut mental que la pandèmia està provocant entre els xiquets i adolescents. Han passat quatre mesos i no hi ha res damunt de la taula. Va dir que estava dotat de 70 milions per als pròxims anys, però en els pressupostos per a 2022 la partida de salut mental no sols no creix en l'àmbit dels professionals sinó que es redueix en 670.000 euros. Va prometre plans de xoc, reforços de plantilla, especialistes, equips multidisciplinaris, la creació de tres hospitals de dia d'atenció infantil i juvenil... i el que fan és llevar diners".

Per a José Juan Zaplana, "el nivell d'incompliment i de falta de credibilitat de Puig és il·limitat. Afirma que la salut mental és una de les grans qüestions que hem d'abordar després de la pandèmia, però després no concreta res a pesar que l'any passat el nombre de suïcidis entre xiquets i adolescents va augmentar un 30 per cent. Les seues promeses se les emporta el vent".

A més, José Juan Zaplana ha indicat que "en els pressupostos de la Generalitat per a l'any vinent també s'han congelat les despeses de funcionament de l'àrea de salut mental a zero amb el qual el pla de xoc anunciat no tindrà més recursos per a desenvolupar res. El document d'estratègia de salut mental de la Conselleria porta caducat dos anys i, entre els objectius de la Conselleria citats en el text pressupostari, no apareix la paraula estratègia de salut mental. Se'ls ha oblidat que han de fer una nova estratègia".

Finalment, Zaplana ha explicat que "l'únic capítol pressupostari que creix és el capítol d'inversions, en concret en inversions en projectes que porten pressupostats des de 2016 com és l'Hospital de Mislata, La Pedrera a Dénia i Sant Vicent. A més, les inversions no són per a salut mental sinó per a les unitats de llarga i mitjana estada. No hi ha partida específica per a la nova estratègia de salut mental".

Destacats