JJ Zaplana: "Puig és l'únic responsable de la decadència de la sanitat pública valenciana pel seu abandó i falta de gestió"

Guardar

El portaveu de Sanitat del Grup Popular en Les Corts, José Juan Zaplana
El portaveu de Sanitat del Grup Popular en Les Corts, José Juan Zaplana

El portaveu de Sanitat del Grup Popular en Les Corts, José Juan Zaplana, ha afirmat que Ximo Puig "és l'únic responsable de la situació de decadència de la sanitat pública valenciana pel seu abandó i la seua falta de gestió eficaç".

José Juan Zaplana ha assegurat que la Comunitat Valenciana "comença l'any amb quasi 10.000 persones més en llista d'espera per a ser intervinguts quirúrgicament que l'any passat, a més d'un col·lapse en les llistes per a les proves diagnòstiques i l'atenció primària al límit. A més, és un any que ha passat en blanc per a la construcció de noves infraestructures sanitàries i un desastre permanent en els serveis d'urgències i UCI".

"Durant mesos el PPCV, des de la lleialtat i el respecte institucional, ha fet multitud de propostes per a millorar la situació de la sanitat pública valenciana i ja podrien estar en marxa. Hem perdut molt de temps i qui sap si algunes vides", ha manifestat.

En aquest sentit, el diputat popular ha afirmat que des del PPCV "ja es va proposar la posada en marxa d'un pla transparent perquè la sanitat privada poguera fer operacions i proves per a alleugerir les llistes d'espera, però Puig només ha posat en marxa aquesta mesura quan s'ha vist amb l'aigua al coll i amb un maquillatge descarat per a intentar enganyar-nos a tots".

José Juan Zaplana ha lamentat "el descens en la qualitat de l'atenció sanitària en pràcticament tots els departaments de Salut de la Comunitat Valenciana, amb una situació dramàtica en les UCI i en les Urgències". "Les SAMU estan atenent sense metge, s'ha desmantellat el CICU de Castelló i dilluns vinent li tocarà el torn al d'Alacant, amb un perjudici a l'atenció sanitària dels serveis d'emergència i un minvament en la coordinació. No es pot jugar així amb la població en una qüestió tan sensible com les urgències mèdiques, on un minut de retard pot ser decisiu", ha assenyalat.

Falta de professionals

El portaveu de Sanitat del GPP ha lamentat que la sanitat pública "està sent pràcticament desmantellada" amb molts problemes d'atenció d'especialitats per la falta de professionals, com la falta de pediatres en el departament de la Vila o que l'àrea de Torrevella estiga a la cua en assistència de pacients crònics. "Tampoc s'han resolt els problemes del personal sanitari com és el cas de l'Hospital de la Ribera o de Torrevella o dels consorcis provincials de Castelló i de València. Segueixen en la mateixa situació en la qual estaven. Se'ls va mentir. Se'ls va prometre que arreglaria la seua situació laboral, se'ls ha menystingut i no han fet res per incorporar-los al sistema sanitari públic".

Finalment, el diputat popular ha assegurat que "per al Consell de Puig, és clar que la sanitat pública valenciana no estava ni està entre les seues prioritats. No hi ha un pla clar i eficaç. Només pegats davant la situació tan greu que estem patint. Fa falta més implicació d'un Consell que està més pendent de les seues lluites internes que de la salut dels valencians, com així ho demostren les dades".

"I per a finalitzar la imposició lingüística sanitària que el tripartit està imposant en l'accés dels nostres professionals sanitaris i que allunya dels nostres hospitals a grans professionals d'altres comunitats malgrat la falta de personal que tenim", ha conclòs Zaplana.

Destacats