JJ Zaplana (PP): "L'obsessió del tripartit d'anar contra el personal sanitari li costa altres dues noves condemnes a Barceló"

"Aquestes condemnes se sumen a les quatre ja conegudes amb indemnitzacions de més de tres milions d'euros per la caòtica gestió sanitària", afirmen des del PP

Guardar

El portaveu de Sanitat del Grup Popular a Les Corts, José Juan Zaplana
El portaveu de Sanitat del Grup Popular a Les Corts, José Juan Zaplana

El portaveu de Sanitat del Grup Popular a Les Corts, José Juan Zaplana, ha afirmat hui que "l'obsessió del tripartit valencià d'anar contra el personal sanitari de la Comunitat li costa altres dues noves condemnes a la consellera Barceló".

José Juan Zaplana ha explicat que en 2017 la llavors gerent de l'Hospital la Fe de València, Mónica Alminaña -hui sotssecretària de la Conselleria i imputada per adjudicacions en Sanitat- va retirar el complement que rebien els mèdics caps de guàrdies. Davant aqueixa decisió es van plantejar recursos "i ara coneixem dues sentències que condemnen a la Conselleria a pagar els endarreriments que van deixar de percebre aquests professionals, a pagar interessos i a pagar les costes del procés".

"Aquestes sentències obrin la porta a moltes més, i al final el que subjau és una obstinació a anar contra el personal mèdic i llevar-los drets", ha assenyalat el diputat. José Juan Zaplana ha explicat que en les sentències recullen que en 2017 va haver-hi un canvi en la denominació del responsable de la guàrdia, nomenant-los "coordinador clínic d'urgències o coordinador de la guàrdia", fent el mateix treball però sense cap retribució.

"Aquesta situació va provocar que els facultatius que fins a aqueixa data havien exercit la labor de prefectura de guàrdia passaven a ser nomenats coordinadors, però continuaven realitzant les mateixes funcions. Per això considera que ha de continuar percebent les retribucions anteriors quan siga nomenat per a qualsevol càrrec que implique la realització de tals funcions", assenyalen les sentències.

José Juan Zaplana ha manifestat que amb el Govern tripartit "se succeeixen les sentències pel maltractament donat al personal sanitari" i ha recordat que en les últimes setmanes s'han conegut fins a quatre condemnes amb indemnitzacions de més de tres milions d'euros. "Estan desmantellant el sistema públic valencià i abandonant a la seua sort als professionals", ha conclòs.

Destacats