JJ Zaplana: "El personal sanitari es rebel·la contra una nova aixecada de camisa de Barceló"

"Hi ha una fugida de les direccions de departaments de salut. Sense directors i sense persones per a pilotar el vaixell, això s'enfonsa", afirma

Guardar

El portaveu de Sanitat del Grup Popular en Les Corts, José Juan Zaplana
El portaveu de Sanitat del Grup Popular en Les Corts, José Juan Zaplana

El portaveu de Sanitat del Grup Popular en les Corts, José Juan Zaplana, ha afirmat hui que el personal sanitari de la Comunitat Valenciana "es rebel·la contra les aixecades de camisa de la consellera Barceló".

"Exigim a Puig que acabe amb l'infern sanitari creat per Barceló davant l'anunci de les retallades de places de sanitaris després de l'acomiadament de més de 1.600 treballadors el pròxim 1 de maig", ha assenyalat Zaplana.

El diputat popular ha indicat que la dimissió en bloc de la direcció d'infermeria de l'Hospital d'Alcoi "és la mostra més palpable que Barceló no sap gestionar i que el personal està cansat que juguen amb les seues necessitats". Així, ha assenyalat que l'àrea d'Alcoi "atén un número molt elevat de població i les mancances són evidents. Cobrir només 25 llocs quan el personal de la zona calcula en 65 les places necessàries és castigar els sanitaris i als pacients".

José Juan Zaplana ha manifestat que el cas d'Alcoi "no és una excepció en el malestar creat per la consellera". Sobre aquest tema, ha recordat que l'equip directiu de l'Hospital General de Castelló també va amagar amb dimitir dimecres passat per a exigir un repartiment equitatiu en les places.

El diputat ha explicat que hi havia 6.600 contractes Covid al desembre que es van renovar fins a l'1 de maig. "Ara la consellera ha acordat la creació de 5.000 places, amb el que 1.600 treballadors es quedaran al carrer. A més, no s'han tingut en compte les categories professionals i el treball realitzat en els últims anys a l'hora de repartir les noves places i s'ha fet una distribució anàrquica de les necessitats dels departaments de salut sense ni tan sols consultar-los".

José Juan Zaplana ha criticat que tampoc s'haja tingut en compte les necessitats dels diferents departaments de salut "en funció de la seua situació geogràfica i les seues necessitats entorn de la situació de centres hospitalaris en llocs de difícil cobertura". "Hi ha una fugida de les direccions de departaments de salut. Sense directors i sense persones per a pilotar el vaixell, això s'afona. El més assenyat i intel·ligent que podria fer Puig és llevar a la persona que està fent que el vaixell sanitari s'afone des de fa temps, que és la consellera Barceló", ha afegit.

Situació d'Alcoi

Per part seua, el portaveu del PP a l'Ajuntament d'Alcoi, Enrique Ruiz, s'ha oferit a l'alcalde del municipi, Antonio Francés, per a reivindicar conjuntament davant la Conselleria de Sanitat els reforços de personal "que dignifiquen la situació laboral dels treballadors i l'atenció que reben els usuaris".

Ruiz ha recordat que en l'últim ple el PP va impulsar una declaració institucional de l'Ajuntament per a reclamar a Sanitat un reforç urgent del personal sanitari. Així, el portaveu ha exigit a l'alcalde que "defense els interessos dels alcoians". "No podem consentir que Alcoi siga constantment marginat per la Conselleria de Sanitat. Necessitem un alcalde que exigisca millores i que no es comporte com un servil comissari polític de la Conselleria", ha conclòs.

Destacats