Jesús Ros es postula com a líder de l'oposició si PP i Vox s'instal·len en l'Ajuntament de Torrent

L'ara alcalde de Torrent en funcions ha augurat que les negociacions entre els dos partits seran difícils i ha remarcat haver sigut la llista més votada en les eleccions municipals

Guardar

Acte de campanya de Jesús Ros en Torrent.
Acte de campanya de Jesús Ros en Torrent.

"En unes eleccions, hi ha dos objectius: guanyar i governar. El primer d'ells està complit perquè hem tingut el suport majoritari; però el segon és difícil perquè no està en les nostres mans". Amb aquestes paraules s'ha dirigit Jesús Ros, alcalde en funcions de Torrent i candidat socialista a l'alcaldia, als mitjans de comunicació en referència als resultats dels comicis del passat 28 de maig.

Una cita electoral en la qual el PSPV-PSOE de Jesús Ros va ser la força més votada a Torrent amb 15.155 vots, el 37,53 % del total, però que no van ser suficients per a aconseguir la majoria absoluta de 13 regidors posant en joc que l'alcaldia de la ciutat continuara sent socialista. El Partit Popular d'Amparo Folgado, per la seua banda, va aconseguir 13.436 vots (1719 menys que la formació de Ros) i nou regidors que amb els quatre obtinguts per Vox arribarien a la majoria absoluta donant-li als populars la clau de l'alcaldia de la ciutat.

Encara així, Ros no ha volgut tancar la porta a un govern el PSPV-PSOE en majoria simple com a partit més votat; encara que tampoc ha descartat ocupar la bancada de l'oposició. "Jo estaré al setembre ací, estant en l'oposició o en el govern, i seguirem convocant als mitjans per a donar la informació local cada quinze dies", ha assegurat.

Un acord "d'última hora"

Ros, en declaracions als mitjans, ha destacat haver sigut la llista més votada i ha afirmat que "si la ciutadania de Torrent haguera volgut un canvi haguera votat majoritàriament al Partit Popular i no ho ha fet". Així, ha augurat que les negociacions entre PP i Vox per a arribar a un pacte de govern seran difícils i que l'acord serà "d'última hora el mateix dia 17 de juny" (la data en la qual es constituirà el govern municipal).

A més, l'encara primer edil de la capital de l'Horta Sud, ha criticat que la candidata popular, Amparo Folgado, "porta huit anys parlant que no faria un pacte de perdedors i ara hauria de demostrar-ho". És per això que ha afirmat que el PP de Torrent "té molt poca credibilitat per iniciar un procés de negociació amb Vox" per a aconseguir el pròxim 17 de juny tindre "els 13 vots amarrats", ha manifestat.

Roda de premsa a l'Ajuntament de Torrent
Roda de premsa a l'Ajuntament de Torrent

"Espere que els interessos dels torrentins i les torrentines, sobretot en aquelles polítiques de solidaritat i igualtat, seguisquen defensant-se. Negociar amb Vox implicarà perdre polítiques socials, culturals i drets de les persones més desfavorides", ha prosseguit Jesús Ros.

Projectes en perill pel canvi de govern

A pesar que l'Ajuntament de Torrent, la ciutat més important de l'Horta per darrere de València, pot canviar de color i ideologia el pròxim mes de juny, Ros ha confirmat que cap dels projectes ja iniciats pel seu govern estan en perill. "Si eliminen alguns dels projectes hauran d'explicar per què", ha comentat en referència al Pla Ficus, que engloba diferents projectes de millora en la ciutat i compta amb finançament autonòmic i estatal.

No obstant això, Ros ha mostrat preocupació per les polítiques inscrites dins de l'Agenda 2030, impulsada pel Govern central, al·legant que "determinats grups polítics no creuen en ella i tenen obsessió per que desaparega". En aquest sentit, l'alcalde ara en funcions, ha avançat que si estan en l'oposició donaran suport a totes les mesures i polítiques amb les quals estiguen d'acord i beneficien a la ciutat.

Contacte amb altres formacions

Després dels resultats electorals del diumenge, Ros ha confirmat que ha rebut felicitacions de Vox, Compromís, Ciutadans i alguns membres del Partit Popular per haver encapçalat la llista més votada; encara que no ha rebut cap cridada d'Amparo Folgado, la previsiblement nova alcaldessa de la ciutat.

A més, també ha apostat per reunir-se i dialogar amb tots els partits polítics i Ciutadans ha sigut el primer amb el qual ha iniciat aquesta ronda de contactes, ja que, segons ha declarat, "han sigut uns socis de govern exemplars per les mesures proposades i per haver facilitat la governabilitat".

Precisament, Raúl Claramonte, que es va presentar com a cap de llista de Ciutadans a Torrent i que fins ara dirigia la regidoria de Mobilitat i Transport, s'ha acomiadat d'aquest càrrec a causa dels resultats electorals que deixen fora del govern municipal a la seua formació perdent els dos regidors que van aconseguir en 2019.

 

 

Destacats