La dreta guanya Torrent després de les eleccions de 2023

Jesús Ros perd l'Alcaldia de Torrent, malgrat ser la força política més votada en les eleccions municipals de Torrent 2023

Guardar

Amparo Folgado, candidata del PP a Torrent
Amparo Folgado, candidata del PP a Torrent

Després de l'escrutini, els resultats de les eleccions municipals de Torrent de 2023 han deixat a un clar guanyador: el bloc de la dreta ha guanyat l'Alcaldia de la capital de l'Horta Sud amb la suma de PP i VOX, que sumarien els escons suficients per a aconseguir la majoria absoluta. Així, Jesús Ros perd l'Alcaldia de Torrent, malgrat ser la força política més votada en aconseguir un total de 14.484 vots –37.31% – que li permeten sumar 10 regidors al seu equip de govern.

 

Per part seua, el Partit Popular ha sigut la segona força política més votada amb 9 regidors en obtindre el 33.54% dels vots, que es tradueix en un total de 13.020 vots. Li segueixen VOX amb 4 regidors i el 14.15% dels vots; i finalment, Compromís amb 2 regidors i el 8.84% dels vots. Ciutadans s'ha quedat fora de la corporació municipal de Torrent.

 

Cal recordar que Jesús Ros és alcalde de Torrent des de les eleccions de 2015. Anteriorment, també havia ostentat aquest càrrec entre 1987 i 2004. Després dels comicis de 2015, el PSPV-PSOE es va convertir en la segona força més votada. Finalment, va ser investit com a alcalde el mes de juny gràcies al pacte i al suport de Compromís i Guanyant Torrent.

Després de les eleccions municipals de 2019, Ros va signar, en 2020, un pacte de gestió amb Ciutadans que li va permetre tornar a proclamar-se Alcalde de Torrent en un govern de coalició que sí que sumava els 13 escons necessaris per a la majoria absoluta (fins llavors governava en majoria simple).

No obstant això, després de les eleccions de 2023, tot apunta al fet que serà el bloc de la dreta qui aconseguisca l'Alcaldia de Torrent en un pacte entre PP i VOX.

Arxivat a:

Destacats