J. J. Zaplana (PP): “Puig dona per liquidada la pandèmia mentre l'Atenció Primària està destrossada”

“Puig pretén recobrar la normalitat amb cites a 15 dies, falta de personal, saturació de consultes i absència de mitjans”, assenyala el portaveu de Sanitat

Guardar

El portaveu de Sanitat del Grup Popular en Les Corts, José Juan Zaplana
El portaveu de Sanitat del Grup Popular en Les Corts, José Juan Zaplana

El portaveu de Sanitat del Grup Popular en Les Corts, José Juan Zaplana, ha criticat hui que el president de la Generalitat, Ximo Puig, "done per liquidada la pandèmia mentre l'Atenció Primària està pitjor que abans de la Covid".

José Juan Zaplana ha assenyalat que l'Atenció Primària "és la gran oblidada del tripartit valencià. Durant la pandèmia es van tancar molts consultoris i es va passar de l'atenció presencial a la telefònica i en lloc d'anar recobrant la normalitat ens trobem ara amb cites a 15 dies, amb falta de personal, saturació de consultes i absència de mitjans".

El diputat popular ha recordat que la Comunitat Valenciana està per davall de la mitjana nacional en ràtio de població per facultatius. Així, mentre en la Comunitat Valenciana hi ha 0,58 metges per cada 1.000 habitants, a Espanya la mitjana és de 0,62, "situant-nos en la posició 12a de les 17 Comunitats Autònomes".

"La consellera Barceló ha anunciat reiteradament la posada en marxa d'un pla d'Atenció Primària, però la realitat és que no hi ha accions clares per a una recuperació immediata i el sistema està en situació molt delicada. Tots els anuncis de Barceló, com els de Puig, acaben sent lletra morta", ha manifestat el diputat. Sobre aquest tema, José Juan Zaplana ha recordat que el PPCV va proposar fa mesos al Consell la creació d'una Direcció General d'Atenció Primària que pilotara la transformació necessària de l'àrea. "En el seu lloc, van nomenar una comissionada, sense pressupost ni capacitat d'executiva, una demostració més del que els importa la gestió. I ara anuncia un marc estratègic 2022-23, que no s'ha treballat amb els professionals i que naix amb un ampli rebuig", ha indicat.

El portaveu de Sanitat del GPP ha assenyalat que l'Atenció Primària "requereix reforços, un pla per a retenir talent, ofertes laborals estables i l'obertura de tots els centres de salut que continuen hui tancats, especialment en poblacions xicotetes i d'interior". "Una sanitat forta comença per un primer escaló fort, del qual manquem en aquest moment en la Comunitat Valenciana", ha conclòs. "És impossible pretendre tornar a una normalitat amb la situació sanitària actual, Puig sembla que la màscara en comptes d'en la boca li l'ha posada en els ulls".

Destacats