Ivace recolzarà 88 projectes d'energies renovables en empreses i entitats amb una inversió de 10 milions

Guardar

Plaques fotovoltaiques
Plaques fotovoltaiques

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través d'Ivace Energia, secundarà enguany un total de 88 projectes que suposen la utilització d'energies renovables en empreses i entitats de la Comunitat, la realització de la qual suposarà una inversió induïda pròxima 10,37 milions d'euros.

La major part dels projectes que se subvencionaran, un total de 67, corresponen a iniciatives d'energia solar fotovoltaica, aïllades de la xarxa elèctrica, per als quals Ivace Energia destinarà un total de 498.000 euros, ha especificat la Generalitat en un comunicat.

D'altra banda, es recolzaran sis projectes que preveuen utilitzar l'energia solar per a aplicacions tèrmiques, és a dir, per a cobrir les necessitats de calefacció i calfament d'aigua calenta. En total, per a aquests projectes es destinaran 274.000 euros.

Així mateix, l'Ivace recolzarà 13 iniciatives que contemplen l'aprofitament de la biomassa per a aplicacions tèrmiques i tractament en camp. En total, per a aquesta mena d'iniciatives l'Ivace destinarà 590.000 euros.

Finalment, l'organisme donarà suport a un projecte de biogàs tèrmic, amb 200.000 euros i un altre de geotèrmia, amb 111.000 euros.

La directora general de l'Ivace, Júlia Company, ha incidit en què les fonts d'energia netes "són una realitat, són viables econòmicament i hem de secundar-les per a augmentar el seu ús en tots els àmbits i així aconseguir un model energètic de futur".

Company ha defensat que la transició cap a un nou model energètic basat en energia renovable i eficiència energètica és "prioritària i urgent" i amb aquestes ajudes "volem visibilitzar el nostre suport i aposta per les energies renovables". "Per això des de l'Ivace continuarem potenciant aquest tipus de projectes, pel seu caràcter innovador i els seus beneficis mediambientals i socials", ha agregat.

El programa compta amb finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), en un percentatge del 50 per cent, a través del Programa Operatiu Feder de la Comunitat Valenciana 2014-2020, emmarcat en l'Eix Prioritari 4 'Afavorir el passe a una economia baixa en carboni en tots els sectors'.

Destacats