Isaura Navarro: “El canvi climàtic requereix respostes d’adaptació en tots els àmbits de la societat”

Guardar

La Conselleria d'Emergència Climàtica, Isaura Navarro, ha organitzat un taller sobre d'adaptació climàtica que respon a una Missió de la Unió Europea
La Conselleria d'Emergència Climàtica, Isaura Navarro, ha organitzat un taller sobre d'adaptació climàtica que respon a una Missió de la Unió Europea

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològic ha organitzat un taller sobre la Missió d’Adaptació al Canvi Climàtic a la Comunitat Valenciana, dins les accions previstes per la Unió Europea en relació al Pacte Verd. La jornada s’ha celebrat a l’espai polivalent de Las Naves, i ha tingut la col.laboració de l’Ajuntament de València, designada Ciutat Verda Europea 2024.

La jornada, impulsada per la Direcció General de Canvi Climàtic, ha permés compartir informació de com ajudar a dirigir les polítiques i les accions de diverses entitats, per poder adaptar-se i ser més resilients davant els efectes del canvi climàtic.

LacConsellera d’Emergència Climàtica, Isaura Navarro, ha recordat que “el canvi climàtic és un problema transversal, que afecta tots els àmbits de la societat; l’economia, l’educació, la sanitat o l’alimentació. Per això són necessàries respostes d’adaptació a tots els nivells i en tots els àmbits.” Navarro ha destacat “l’impuls de la conselleria a les polítiques d’adaptació i resiliència, impulsades dins la llei de canvi climàtic valenciana”.

Iniciatives municipals

Dins el taller participatiu, s’han presentat diverses iniciatives d’adaptació relacionades amb l'aigua i els recursos hídrics, sòls i desertificació, biodiversitat, energia, salut forestal, mobilitat i infraestructures viàries, educació o incendis, aplicades en diversos municipis de la Comunitat Valenciana.

La iniciativa ha suposat també un punt de partida per a la conformació d’una xarxa de persones i entitats, amb interessos i realitats comunes en relació a l’adaptació climàtica.

En juny del 2022, la Comissió Europea va designar a la Comunitat Valenciana com una de les 118 regions europees, que en el 2030 han d’estar adaptades als efectes del canvi climàtic. Dins d’eixe objectiu, el taller participatiu organitzat per la conselleria d’Emergència Climàtica respon a les línies d’acció dissenyades des de la Comissió Europea, per tal d’ajudar a la ciutadania a aconseguir l’objectiu d’adaptar-se a la nova realitat climàtica.

Arxivat a:

Destacats