Impuls a la proximitat administrativa: La Diputació de València reactiva les oficines comarcals

L'objectiu és acostar l'administració provincial als municipis i millorar la prestació de serveis als ciutadans

Guardar

Oficina de la Diputació de València a Ontinyent
Oficina de la Diputació de València a Ontinyent

El projecte d'oficines comarcals de la Diputació de València continua fent passos endavant. Aquesta iniciativa, que es va iniciar en 2015 amb Jorge Rodríguez i que ara busca consolidar i expandir l'actual govern presidit per Vicent Mompó, té com a objectiu acostar l'administració provincial als municipis i millorar la prestació de serveis als ciutadans. La vicepresidenta primera i responsable de Cooperació, Natàlia Enguix, anunciava divendres passat en la seua visita a Utiel l'impuls a aquestes oficines.

Amb l'objectiu de millorar la relació entre la Diputació i els municipis, es destinaran un total de 2,6 milions d'euros per a la reactivació de les oficines comarcals. Aquest projecte pretén consolidar una sòlida xarxa d'oficines que acoste l'entitat provincial als municipis i els seus habitants.

En una fase inicial, els serveis de gestió tributària i l'assistència tècnica als ajuntaments es fusionaran en les oficines d'Ontinyent i Llíria. Aquestes oficines s'adaptaran a la nova imatge corporativa i a la xarxa comarcal que la Diputació desitja establir integralment. A més, es condicionaran instal·lacions en set municipis de sis comarques diferents per a oferir atenció pública a Alzira, Bétera, Alboraig, Bunyol, Utiel, l'Alcúdia de Crespins i el Villar.

Natàlia Enguix i Ricardo Gabaldón
Natàlia Enguix i Ricardo Gabaldón

Suport a la gestió local

Des de la formació del nou equip de govern provincial, tant el president Vicent Mompó com la vicepresidenta primera, Natàlia Enguix, han subratllat la importància de reprendre aquest projecte. La meta és ampliar la xarxa d'oficines comarcals, oferint serveis integrals que incloguen assistència tècnica i assessorament als municipis, enfortint així el vincle entre la Diputació i els ciutadans.

Les oficines d'Ontinyent i Llíria rebran una inversió de 600.000 euros per a adaptar-se a la nova xarxa i proporcionar serveis addicionals. Aquest procés s'estendrà progressivament a altres ubicacions, abastant Xàtiva, Gandia, Sagunt, Albaida, Utiel, Xiva, Vilamarxant i Aiora, amb la finalitat de crear una xarxa comarcal integral que promoga la proximitat i eficiència en la gestió administrativa.

Destacats