La Diputació inicia a Utiel l'impuls a la xarxa d'oficines comarcals per a descentralitzar serveis

Guardar

Natàlia Enguix i Ricardo Gabaldón
Natàlia Enguix i Ricardo Gabaldón

La Diputació de València ha iniciat a Utiel la recuperació del projecte d'oficines comarcals que va arrancar en 2015 amb Jorge Rodríguez i que ara pretén continuar el govern presidit per Vicent Mompó. En la seua visita a la Plana d'Utiel-Requena, la vicepresidenta primera i responsable de Cooperació, Natàlia Enguix, ha avançat que l'impuls d'aquestes oficines té com a objectiu "acostar la Diputació i els serveis que presta als veïns i veïnes de les comarques valencianes, així com als alcaldes i alcaldesses als quals volem facilitar-los el treball de gestió en els seus municipis".

Enguix va estar acompanyada a Utiel per la vicepresidenta segona i diputada de Carreteres, Reme Mazzolari, qui va participar en la jornada de treball que va tindre com a amfitrió a l'alcalde i diputat provincial, Ricardo Gabaldón. Les vicepresidentes de la Diputació i l'alcalde van recórrer diferents locals en la "cerca d'espais idonis per a establir una oficina comarcal que reunisca el servei de gestió tributària amb altres serveis tècnics com a enginyers, arquitectes i d'administració general", va assenyalar la responsable de Cooperació Municipal.

Per part seua, la titular de Carreteres, Reme Mazzolari, va explicar que l'àrea que dirigeix "compta amb 'cotxerons' en les sis demarcacions de la província, i en tots ells hi ha blocs de cases que amb els anys s'han quedat en desús". Mazzolari va avançar que la intenció del govern provincial és "posar en valor aquestes infraestructures i oferir-les al servei de Cooperació per al projecte de comarcalització, o bé als ajuntaments promovent permutes perquè puguen aprofitar les instal·lacions".

"Recolzament a la comarca"

L'alcalde, Ricardo Gabaldón, va manifestar que "és un luxe tindre a la Diputació a Utiel, perquè aquesta visita de les vicepresidentes dona un recolzament als habitants del nostre municipi i de tota la comarca". El també diputat provincial va puntualitzar que "hem visitat les actuals i les futures infraestructures de la Diputació en el nostre terme, tant l'actual oficina de gestió tributària com els espais que podrien acollir una oficina comarcal que reuniria els serveis que la institució presta a tots els valencians, i que en les zones d'interior són de gran importància perquè la gent és cada vegada més major i necessita més atencions".

Després de la visita a diferents locals que puguen reunir les condicions per a convertir-se en punt de referència de la Diputació en la plana Utiel-Requena, Gabaldón va mostrar a les responsables de Cooperació i Carreteres el cotxeró d'Utiel, les instal·lacions de l'àrea provincial de Carreteres que, igual que en la resta de demarcacions, mantenen espais no utilitzats en l'actualitat. La responsable de Carreteres, Reme Mazzolari, es va comprometre a estudiar amb el consistori la viabilitat d'actuar en el cotxeró per a dotar-lo de nous usos per al municipi.

Arxivat a:

Destacats