Illueca lamenta la "dolorosa" marxa d'Oltra i li agraeix que antepose "els interessos dels valencians"

Guardar

Héctor Illueca, vicepresidente segundo y conseller de Vivienda y Arquitectura Bioclimática
Héctor Illueca, vicepresidente segundo y conseller de Vivienda y Arquitectura Bioclimática

El vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge, Héctor Illueca, ha lamentat la "dolorosa" marxa de Mónica Oltra del govern del Botànic i li ha agraït que pose "els interessos dels valencians a qualsevol altra consideració".

Al seu judici, és una cosa que la ja exvicepresidenta i exportaveu del Consell ha fet "sempre" i aquesta dimarts, amb l'anunci de la seua dimissió després de ser citada com investigada pel TSJCV, ha sigut "fidel" a aqueixa conducta.

"Parlem d'una persona que s'ha deixat la pell pel canvi social i polític", la qual cosa va ocórrer amb el primer govern del Botànic, i després amb la gestió de les polítiques públiques de les quals s'ha encarregat i que han sigut "referència en el conjunt de l'Estat" com la Renda Valenciana d'Inclusió o la Llei de Serveis Socials, pionera a Espanya.

Illueca, que li ha desitjat que li vaja tan bé com siga possible en el procediment judicial, ha apuntat que ara és el moment de parlar d'"estabilitat del govern", des del principi de diàleg que ha marcat l'esperit del Botànic, que "necessitem més que mai" en aquest últim any de legislatura.

El vicepresident ha destacat que són necessàries "no sols les polítiques d'Oltra, sinó també les d'habitatge, educatives, els llaços de solidaritat i fraternitat i ajudar per a construir aquest tercer govern progressista en aquesta terra" i "mirar al futur amb optimisme".

Destacats