Illueca condiciona un Tercer Botànic a la creació d'una empresa pública d'energia

Guardar

El candidat a la Generalitat Valenciana per Unides Podem-Esquerra Unida, Héctor Illueca
El candidat a la Generalitat Valenciana per Unides Podem-Esquerra Unida, Héctor Illueca

El candidat a la Presidència de la Generalitat Valenciana per Unides Podem-Esquerra Unida, Héctor Illueca, ha condicionat la reedició d'un Tercer Botànic a la creació d'una empresa pública d'energia en la Comunitat Valenciana.

Illueca ha realitzat aquest dissabte un recorregut per la Foia de Bunyol: ha visitat Utiel per a reunir-se amb associacions del municipi, Requena per a intervenir en una trobada en la localitat i Bunyol, on ha assistit a la taula informativa col·locada per Podem i posteriorment s'ha celebrat un menjar amb militants, segons ha informat el partit en un comunicat.

El candidat a president de la Generalitat ha apuntat que aquesta empresa pública "s'encarregaria de la comercialització, distribució i comercialització d'energia, d'un bé tan bàsic, fent compatible el desplegament de les energies renovables i el respecte al territori i no polítiques del vell bipartidisme al servei de l'oligopoli elèctric".

"Les energies renovables poden contribuir a abaratir la factura de la llum, però al mateix temps és imprescindible que la Generalitat planifique, que escolte els ajuntaments, als veïns que estan preocupats perquè es posen en risc paisatges, hàbitats i activitats econòmiques tradicionals", ha destacat.

Finalment, ha reivindicat la necessitat d'un Consell que "dirigisca i pilote la transició energètica, com no es va fer fa deu anys, supervisant el que va acabar en la bambolla immobiliària".

Destacats