Igualtat destina 2,5 milions d'euros a projectes d'inclusió i acció comunitària a la Comunitat Valenciana

Guardar

Aitana Mas, vicepresidenta i portaveu del Consell
Aitana Mas, vicepresidenta i portaveu del Consell

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha concedit 2,5 milions d'euros per a projectes d'inclusió i desenvolupament comunitari desenvolupats per 55 entitats sense ànim de lucre en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

La secretària autonòmica d'Atenció Primària i Serveis Socials, Irene Gavidia, ha subratllat que l'objectiu que persegueix aquesta subvenció és "potenciar programes dirigits a la inclusió social de les persones o les famílies que es troben en una situació d'especial vulnerabilitat, per a afavorir i millorar les condicions socials i de vida amb un enfocament global i integrador".

Per àmbit territorial, 37 d'aquests projectes corresponen a la província de València, que ha rebut un total d'1.059.743 euros; altres 14 a la província de Castelló, amb ajudes que aconsegueixen els 530.472 euros; i en la d'Alacant s'han subvencionat 19 projectes, amb un finançament de 909.784 euros.

La secretària autonòmica ha destacat "la col·laboració que existeix entre les entitats socials i l'Administració valenciana, que, a través de les diferents ordres d'ajudes que convoca cada any, permet que l'atenció als col·lectius més vulnerables siga una realitat".

Respecte a la convocatòria de l'exercici anterior, el canvi més significatiu ha sigut la desaparició del finançament de places residencials a través d'aquesta convocatòria, que passen a finançar-se mitjançant l'acció concertada, d'acord amb el nou model del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials.

"Hem passat de pagar les places anualment mitjançant subvencions, a pagar-les plurianualment per mitjà del concert social, donant estabilitat al finançament que garanteix les places, al personal i a les persones usuàries", ha apuntat la secretària autonòmica.

TRES MODALITATS DE PROJECTES

La resolució publicada en el DOGV estableix tres modalitats de projectes subvencionats: programes dirigits a persones o unitats familiars que es troben en situació de vulnerabilitat; persones o unitats familiars afectades per VIH-sida i aquells destinats al desenvolupament comunitari i foment de l'àmbit relacional.

Dins de la primera categoria, les actuacions van dirigides a la cobertura de les necessitats bàsiques, com a neteja personal, alimentació i atenció. En aquesta categoria s'han concedit subvencions per valor de 750.000 euros a un total de 25 entitats.

La segona modalitat engloba els projectes destinats a persones o unitats familiars afectades per VIH-sida, amb especial atenció també a la cobertura de les necessitats bàsiques. En aquest cas les ajudes han sigut per a huit entitats amb un muntant que ascendeix a 500.000 euros.

Finalment, la tercera de les modalitats busca el foment de la participació social i cultural dels col·lectius vulnerables i la intervenció sociocomunitària amb aquestes persones per a la prevenció de problemàtiques socials. En aquesta categoria 22 entitats han aconseguit subvencions amb un import total d'1.250.000 euros.

Amb aquesta convocatòria, la Conselleria aposta per les actuacions dirigides a la inclusió de les persones més vulnerables, que les entitats d'iniciativa social detecten i realitzen amb un treball previ i responsable, diferent de la cobertura de places que en l'actualitat és objecte de l'acció concertada.

Arxivat a:

Destacats