Igualtat amplia 248 noves places d'acció concertada en centres per a persones amb diversitat funcional i trastorn mental greu

Aquestes places se sumen a les 7.919 concertades a principis d'enguany amb la nova fórmula que substitueix al model de subvenció

Guardar

recursos IVASS inclusión diversidad funcional
recursos IVASS inclusión diversidad funcional

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha ampliat 248 noves places en règim de concert social per a centres de persones amb diversitat funcional i trastorn mental greu, que se sumen a les 7.919 places concertades a principis d'enguany amb aquesta nova fórmula de la Conselleria.

Es tracta d'una nova adjudicació de les places de centres gestionats per entitats d'iniciativa social que des de fa dos anys opten a aquesta nova modalitat d'Igualtat per a la prestació de serveis socials especialitzats en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

D'aquesta manera i tenint en compte les necessitats d'atenció social, la població que actualment es troba sent atesa i la demanda de places de nova creació en determinades àrees geogràfiques, la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha decidit ampliar la xarxa de recursos amb 248 noves places, tal com publica el DOGV, on s'estableix un pressupost de 169.152 euros per al finançament en 2020.

En total, 8.167 persones usuàries de centres gestionats per entitats sense ànim de lucre destinats a persones amb diversitat funcional i persones amb trastorn mental greu es beneficien de la modalitat d'acció social concertada.

Entitats socials

El concert de places s'estableix amb les entitats que gestionen tant centres residencials com centres d'atenció diürna destinats a persones amb diversitat funcional i persones amb trastorn mental greu. Per àmbit territorial, 208 places corresponen a la província de València, 9 a la de Castelló i 31 places pertanyen a centres de la província d'Alacant.

Respecte al nombre de places i tipologia de serveis ampliats es detalla que per a persones amb diversitat funcional es concerten 193 places en centres d'atenció precoç de nens i nenes de 0 a 6 anys; 22 en centres ocupacionals per a la integració sociolaboral; 14 places en centres de dia; 4 en centres residencials i 7 places en habitatges tutelats.

D'altra banda, per a persones amb trastorn mental greu s'ha resolt el concert de 8 places per a habitatges tutelats.

Cal recordar que la modalitat de l'acció concertada de places implantada per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives substitueix al model de subvenció anteriorment establert.

L'objectiu d'aquesta mesura ha estat reordenar i regular el sector, garantir el control i l'estabilitat dels centres i de les entitats i, sobretot, assegurar la qualitat en el servei que es presta a les persones i a les seues famílies. A més, amb l'acció concertada es garanteix també la transparència, la publicitat i l'eficiència per a l'interés públic.

Destacats